• Kinderen die blokfluit spelen

    Gea Provoost

Cursus Muzikale basisvorming groep 3 t/m 5

24-09-2018, 10:21 | Lezersnieuws | Anneke Bijsterveld

Datum:

maandag 1 oktober 2018, 15:45 tot 16:30

Locatie:

Loggersplein 1
Cultuurschuur
Wieringerwerf

Het basisonderwijs is steeds onderhevig aan veranderingen. Er zijn veel wensen en eisen die gesteld worden aan het lesprogramma; keuzes maken is niet altijd eenvoudig want er zijn zoveel dingen die we kinderen willen leren. De laatste jaren wordt er ?veelal noodgedwongen- minder tijd uitgetrokken voor muzikaal onderwijs. Dat is jammer omdat de kinderen hierdoor een goede basis op het gebied van muziek gaan missen.

De Muziekschool van de Cultuurschuur in Wieringerwerf biedt de mogelijkheid om aan dit gemis iets te doen. Vanaf maandag 1 oktober start een serie van 10 lessen, voor kinderen uit de groepen 3 t/m 5 van de basisschool. Doel van deze cursus is kinderen vertrouwd te maken met muziek en hun muzikale aanleg te stimuleren. Kinderen leren over ritme en maat, ze leren luisteren naar muziek en ze bewegen op muziek. Er wordt gezongen, er wordt een begin gemaakt met noten lezen en er wordt op een blokfluit gespeeld.

Op een speelse manier wordt gewerkt aan een muzikale basis waar de leerlingen de rest van hun leven iets aan hebben.

Kinderen uit groepen 3 t/m 5 van de basisschool die dol op muziek zijn, graag liedjes zingen en willen spelen op verschillende instrumenten kunnen zich aanmelden voor deze cursus.

De lessen beginnen om 15.45 uur en duren steeds 45 minuten. Vanaf medio januari 2019 zal een vervolg op deze cursus aangeboden worden van wederom 10 lessen.

De Gemeente Hollands Kroon onderschrijft het belang van muzikale onderwijs. Om dit te onderstrepen hebben zij voor dit seizoen een subsidie toegekend. Om die reden kunnen de lessen muzikale basisvorming aangeboden worden voor een zeer redelijke prijs, nl. ? 45,-- voor 10 lessen.

De lessen vinden plaats in de Cultuurschuur, Wieringerwerf en worden gegeven door de ervaren en enthousiaste docent Djoeke Wisman.

Meedoen? Meld je aan via www.decultuurschuur.nl/muziekschool/inschrijven