• Avondvierdaagse Wieringen

    Gea Klein-Hamming

Avondvierdaagse Wieringen voor hospice

30-04-2019, 16:10 | Lezersnieuws | Gea

Start inschrijving 6 mei, Sportcomplex Belterlaan Hippolytushoef.

Hospice Hollands Kroon is waar de wandelaars van de Avondvierdaagse Wieringen voor gaan lopen. Het evenement met als inschrijflocatie, start en finish sportcomplex Belterlaan te Hippolytushoef, start op maandag 13 mei. De organisatie voor deze 57e editie is in handen van Soroptimistclub Wieringerland.

Er kan 2 ½ , 5 en 10 kilometer worden gelopen, zowel individueel als in groepsverband. Deelname bij voorinschrijving op maandag 6 mei van 19.00-19.30 uur, kost € 6,=. Inschrijven op de eerste avond, dat kan ook, dan zijn de inschrijfkosten € 6,50. Iedere deelnemer ontvangt na afloop een medaille.

Het lokale goede doel is dit jaar hospice Hollands Kroon, het Tweede Thuis. De plannen voor het inrichten van het hospice op Westerland, zijn vergevorderd. De locatie is bekend, nu nog de goedkeuring voor de inrichting van de locatie en het werven van de laatste financiële bijdragen.

Het Tweede Thuis is een initiatief van de stichting Hospice Hollands Kroon. Het doel is het realiseren van een huis als bijna thuis. Een huis waar mensen in alle rust en geborgenheid en ondersteund door hun dierbaren, professionele en vrijwillige zorg ontvangen en hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen. Onze gemeente is nog een ‘witte’ vlek op de kaart als het gaat om deze zorg.

Soroptimistclub Wieringerland is een serviceclub in de gemeente Hollands Kroon. De club telt vijfentwintig enthousiaste, werkende en maatschappelijk betrokken vrouwen. Vrouwen die zich met hun eigen specifieke vakkennis willen inzetten voor de samenleving. De Sorren brengen geld bijeen door fundraising, voor regionale, nationale en mondiale projecten. De projecten passen binnen een centraal thema en worden eenmalig of voor meerdere jaren ondersteund.

De Avondvierdaagse start op maan- tot en met woensdag tussen 18.00-18.30 uur voor alle lopers. Op donderdag geldt het volgende start schema: 10 km: 17.45 uur en 5 km: 18.30 uur. De 2,5 km verzamelt om 19.15 uur (niet eerder) in de Koningin Wilhelminalaan te Hippolytushoef. 

Meer informatie? Avondvierdaagse.wieringen@live.nl of bezoek de website soroptimist-wieringerland.nl