• Break Out '88 MU16 winterkampioen

    Arjen Bos

Break Out '88 Meiden onder 16 winterkampioen!

17-12-2017, 19:22 | Lezersnieuws | Arjen Bos

 

Break Out MU16 Winterkampioen 2017

 

Het meiden onder 16 team van basketbal vereniging Break Out ’88 uit Hippolytushoef is afgelopen weekend winterkampioen geworden.

 

Vorig jaar presteerde het team al opvallend goed door eerst winterkampioen te worden en na promotie nogmaals als kampioen te eindigen.

 

De eerste helft van dit seizoen begonnen de meiden waar ze vorig jaar mee geëindigd waren, namelijk winnen. Alle wedstrijden werden met grote overmacht gewonnen. Lange tijd leek het kampioenschap beslist te gaan worden in de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Tegenstander Akrides uit Ijmuiden won namelijk ook steeds háár wedstrijden. Uiteindelijk kwam Akrides, na een onverwachte verlieswedstrijd, met een achterstand van twee punten en een veel lager doelsaldo naar Hippolytushoef voor de apotheose van deze competitie.

 

Het werd snel duidelijk dat er bij de meiden van Break Out toch wel sprake was van enige spanning. Het scoren verliep moeizaam en de tegenstand was echt groter dan in alle voorgaande wedstrijden. Mentaal zijn de meiden echter ijzersterk en zetten ze hun schouders er goed onder. Een kleine voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar een comfortabele voorsprong en uiteindelijk was de winst voor Break Out binnen: 51-17. Met deze uitslag heeft Break Out Meiden U 16 alle wedstrijden gewonnen en is daarmee de terechte kampioen.

 

Op basis van deze prestatie is het team door de bond twee klassen omhoog gepromoveerd naar de 2e klasse A. Een mooie uitdaging voor het nieuwe jaar.

 

 

 

 

 

Foto: zie bijlage

 

Op de foto van links naar rechts:

 

Sidney Basjes

 

Yorieke Halfweeg

 

Charlotte Ravensburg

 

Roos Vink

 

Iris Dijkstra

 

Mariska Klein

 

Yara van de Kreke

 

Maartje Bos

 

Roos Oosterling

 

Coaches/trainers: Marjo Tot en Arjen Bos (niet op de foto)