• Vele handen maken licht werk.

    Brei- en haakcafé Hippolytushoef

Brei- en haakcafé door het oog van de naald

16-07-2019, 11:44 | Lezersnieuws | Gea

Hippolytushoef - Vele handen maken licht werk in het Brei- en haakcafé op 24 juli en 21 augustus. In juli is het café traditioneel geopend in het Dorpshuis in de Kerkhofsteeg en staat het eigen werk en de vooruitblik naar het najaar centraal, in augustus verplaatst het café eenmalig naar de Hippolytuskerk.

In de Hippolytuskerk is de prachtige gebreide zomertentoonstelling 'Door het oog van de naald', met afbeeldingen van een scheepsramp, deze werkstukken zijn gebreid door de dames van het breicafé 'Een steekje los' uit Oosterend, Texel. Veel van het werk gemaakt door de vrouwen wordt voor het goede doel, hospice Texel, verkocht.

Een steekje los komt elke woensdag bijeen en besloot in 2013 mee te werken aan de aflevering Oosterend Present, een vijfjaarlijks gebeuren met in dat jaar het thema Een dorp vol verhalen. Besloten werd om een verhaal te gaan breien, een moeilijke opdracht maar het lukte. Het werd het wonderbaarlijke verhaal van de TX49, het schip dat in november 1938 tijdens een orkaan omsloeg.

De bemanning overleefde de ramp en het schip werd gered. De ramp is in zeven levendige en prachtig gebreide taferelen als een stripverhaal in beeld gebracht. De doeken blijven in de Hippolytuskerk tot en met 15 september hangen. Voor openingstijden zie de website.

Het café is op 24 juli geopend van 9.30 tot 11.30 uur. Locatie Dorpshuis, Kerkhofsteeg te Hippolytushoef. Op 21 augustus wordt het café gehouden in de Hippolytuskerk. Kosten € 5,= p.p., dit is inclusief koffie of thee. Meer informatie? alie.kool@hotmail.com of telefoon 06-14989938.