• bovenste rij van links naar rechts: Fleur, Michelle, Lotte en Richella. Ondersterij van links naar rechts: Danique, Jente, Emma en Bregje

    Morena de Vries

DOS turnsters score tijdens toestelkampioenschappen op Texel

03-04-2018, 19:23 | Lezersnieuws | Morena

Texel - Afgelopen zaterdag en zondag 24 en 25  maart vonden de toestelkampioenschappen van het District plaats voor de turnsters in de 4e,5e en 6e divisie in de sporthal Ons Genoegen op Texel. De eerste wedstrijd turnde Michelle Mulder en Noa Kamps bij de junioren divisie 5. Michelle won goud op brug en balk. Met de boot van half 2 zouden Danique Wind, Jente van Eekelen en Jailey Riemersma naar Texel komen. Door de enorme drukte konden zij de boot niet meer met de auto opkomen. De meiden zijn uit de auto gesprongen en hebben een sprintje naar de boot genomen om vervolgens met de bus op tijd de sporthal te bereiken. Danique won op vloer een welverdiende gouden medaille en Jente won twee bronzen medailles op sprong en vloer. In de derde wedstrijd kwamen Lynn de Visser, Fleur Dikken, Lotte Kort en Isabel Smit aan de start bij de pupillen 2. Lotte Kort won 3 medailles zilver op vloer, brons op brug en brons bij sprong. Fleur Dikken won een gouden medaille op brug. Amber van Wieringen turnde bij de jeugd 1 D2 greep net naast de prijzen en werd 4e op sprong en brug. OP de zondag kwamen Bregje Bos , Emma Kranendonk en Vanessa Labudda aan de start bij de pupillen 1 D2. Bregje won 2 medailles een zilvere op brug en brons op balk. Emma Kranendonk won maar liefst 4 medailles op sprong en vloer een zilvere en 2 gouden medailles op brug en balk. Ook Richella de Vries die bij de jeugd 1 D1 turnt won 4 medailles. 1 bronzen medaille op vloer en op brug, sprong en balk alle drie zilver. We sloten dit weekend af met in totaal 19 medailles 6x goud, 7x zilver en 6x brons.

Aankomende zaterdag en zondag 14 en 15 April zullen er in Wervershoof 7 DOS turnsters aan de start verschijnen tijdens de Regio kampioenschappen.  Michelle, Richella, Lotte, Emma, Bregje, Jailey en Jente hebben zich hiervoor weten te plaatsen.