• Emma Kranendonk Districtskampioen

    Riemke Kranendonk

Emma Kranendonk van GV DOS Districskampioen!

04-06-2018, 18:37 | Lezersnieuws | morena

Amsterdam- Afgelopen zaterdag 2 juni vonden de District Finale turnen Dames D1 en D2 plaats in Amsterdam in sporthal “SportXperience”

Drie DOS turnsters hadden zich voor deze District Finale weten te plaatsen. Na 3 voorrondes te hebben geturnd is het al een prestatie om je bij de beste 28 turnsters van Almere en de provincies Noord-Holland en Utrecht te plaatsen.

Tijdens de eerste wedstrijd turnden  Bregje Bos en Emma Kranendonk in de D2 Pupil 1. Beide meiden turnden een zeer goede wedstrijd. Bregje had een mooie strakke brugoefening, waar zij met een score van 13.850 eerste werd  op dit toestel. Uiteindelijk werd Bregje 5e en mocht zij met een totaal score van 54.250 een prachtige medaille in ontvangst nemen. Emma had een hele mooie balkoefening. Deze werd daarom beloond met een 1e plek op dit toestel met een score van 13.767. Uiteindelijk mocht Emma, met een score van 54.600,op het hoogste schavot plaats nemen en zich “Districtskampioene” noemen bij de pupil 1 D2.
Tijdens de tweede wedstrijd turnden Lotte Kort in de D2 Pupil 2. Ook zij turnden een hele mooie wedstrijd. Met haar zeer mooie sprong haalde zij een 4e plek op dit toestel met een score van 13.250. Uiteindelijk behaalde zij een score van 52.217 en werd zij beloond met een mooie medaille voor de 5e plaats.

Het is al weer precies 6 jaar geleden dat een GV DOS turnster Lisa Wilms ook op 2 juni Districtskampioen wist te worden. En nu precies 6 jaar later is het Emma Kranendonk gelukt om deze gouden plak en de titel Districtskampioen voor zich te winnen.  Wat een succesvol weekend voor GV DOS Den Oever.