• Erepodium tafeltennis, categorie Old Boys.

    Els van Vliet

Europese Spelen voor Hart- en Longgetransplanteerden.

26-06-2018, 12:43 | Lezersnieuws | John

Op dinsdag, 12 juni richting de sporthal.Na de warming up kon het toernooi van start gaan. De 1ste ronde was een poule van 4, waarvan de eerste 2 zich plaatsen voor de knock out fase. In de poule verloor ik alleen van de Bjorn Kristensen uit Noorwegen. Hiermee werd ik 2de en dus geplaatst voor de knock out fase.

Mijn partij wist ik te winnen van mijn Italiaanse tegenstander. Door deze winst plaatste ik mij voor de 1/2 finale, waar ik stuitte op Rudolf Hauer uit Oostenrijk. Na een spande strijd wist ik de partij met 3 – 0 naar mij toe te halen.

In de finale werd ik wederom geconfronteerd met Bjorn Kristenen waar ik reeds in de poule fase van had verloren. Gespannen startte ik de wedstrijd. Zowel de 1ste alsmede 2 game werd nipt in winst omgezet. Nog slechts 1 game scheidde mij van prolongatie van mijn Europese titel. Dat Bjorn zich niet zomaar gewonnen gaf merkte ik in de volgende 2 games waar hij met bekeken spel de winst naar zich toehaalde. Hiermee was een 5de  game nodig om te beslissen wie titel in de wacht zou slepen. In de 5de game bleek dat ik te weinig kracht meer had om voluit te kunnen spelen. Kortom de batterij was te leeg om Bjorn nog van de winst af te houden.

Hiermee werd Bjorn Kristensen de terecht winnaar van de Europese titel in klasse Old Boys.

Wat restte was het dubbelspel met mijn partner Pieter Osnabrugge. Ook hier moest de Europese titel van Vantaa bij de Old Boys worden verdedigd. Helaas dacht de organisatie er anders over. Zij hadden er voor gekozen om alle dubbels samen te voegen tot één competitie. Op zich niks mis mee maar daarmee verviel de categorie indeling en was verdeging van de titel bij de Old boys niet meer mogelijk. Voor alle categorieën was slechts één titel beschikbaar.

In de poulefase werden we ongeslagen eerste. Dus door naar de knock out fase. Hier stuitten wij tegen taaie tegenstanders uit Oostenrijk. Na een gelijk opgaande wedstrijd wisten de Oostenrijkers in de beslissende games de winst naar zich toe te halen. Hiermee eindigde voor, mij voor wat betreft het sporten, de Europese Spelen.

Bovenstaand is echter alleen mogelijk, omdat er mensen waren, die zich hadden geregisteerd als orgaandonor. Met deze beslissing hebben zij de levens gered o.a. de deelnemrs aan de Spelen. Ik heb het geluk gehad dat er voor mij op tijd longen beschikbaar kwamen. 

Deze spelen zijn een levend bewijs dat orgaandonatie levens red en een leven gun je toch iedereen. Dus registeer u als donor.