• GV Dos turnsters: Richella, Bregje, Lotte, Emma, Jailey en Jente

    Morena de Vries

Goud voor GV DOS turnster Richella de Vries tijdens de Finale Noord wedstrijd

11-03-2018, 13:23 | Lezersnieuws | Morena

Heerhugowaard - Afgelopen zaterdag 10 maart vonden de Finale Noord wedstrijden van het turnen plaats in Heerhugowaard.  Zes GV DOS turnsters konden zich deze wedstrijd plaatsen voor de Regiokampioenschappen die 14 april zullen worden gehouden in Wervershoof.

Zes DOS turnsters hadden zich voor deze Finale Noord weten te plaatsen.

Bij de instap D2 waren dat Jente van Eekelen en Jailey Riemersma. Er hadden zich 28 meiden van de kop van Noord Holland voor deze finale weten te plaatsen. Tijdens deze Finale kunnen de eerste 14 zich weer plaatsen voor de regiokampioenschappen. Jente en Jailey turnde een keurige Brug oefening. Ondanks dat Jente en Jailey beide van de balk vielen wisten zij zich toch te plaatsen voor de regiokampioenschappen. Jente werd uiteindelijk 8e en Jailey 9e.

De tweede wedstrijd kwamen Emma Kranendonk en Bregje Bos aan de start bij de pupil 1 D2. Bregje Bos turnde een zeer stabiele balk oefening en met de 14.000 punten werd zij op dat onderdeel eerste. Emma Kranendonk turnde een zeer mooie vloer oefening en verdiende daarbij 14.100 punten. Zij werd 6e in van de 28 turnsters en wist zich daarmee te plaatsen voor regiokampioenschappen. Bregje Bos won een welverdiende 2e plek en mocht op het schavot plaatsnemen.

Bij de pupil 2 D2 turnde Lotte Kort een mooie wedstrijd met een zeer goede vloer oefening en een huize hoge sprong  werd zij zeer verdiend 2e van de 28 turnsters. Met een grote lach op haar gezicht nam zij plaats op het schavot en ook zij kreeg naast haar medaille nog een klein presentje.

De laatste wedstrijd was voor onze jeugd turnster Richella de Vries die als enig in de D1 turnt. Ondanks haar korte lengte sprong zij een half in half uit over de Pegasus en wist daar een eerste plek mee te behalen. Door een zeer goede en stabiele wedstrijd werd zij in dit sterke veld verrassend eerste. Zij mocht op het allerhoogste schavot plaatsnemen.

In totaal hebben zich 7 Dos turnsters ( inclusief junior turnster Michelle Mulder) weten te plaatsen voor de regiokampioenschappen op 14-15 april in Wervershoof.