• North Sea Offshore

    NHN
  • North Sea Offshore

    NHN

Offshore industrie staat centraal tijdens evenement in Den Helder

03-06-2019, 11:35 | Lezersnieuws | Dennis

North Sea Offshore (NSO) haalt op 6 juni, tijdens een jaarlijks terugkerend evenement, internationale bedrijven en professionals uit de offshore industrie naar Den Helder om te netwerken, kennis uit te wisselen en bekend te raken met alle mogelijkheden die de regio Holland boven Amsterdam te bieden heeft op het gebied van mariene-, maritieme- en offshore energie.

Tijdens het ochtendprogramma van North Sea Offshore 2019 kunnen geïnteresseerden deelnemen aan één van de bedrijfsbezoeken, georganiseerd door verschillende organisaties uit de regio. Na de lunch delen sleutelfiguren uit de sector hun kennis in actuele keynotes tijdens het plenaire middagprogramma.

Ochtendprogramma; bedrijfsbezoeken
Het ochtendprogramma bestaat uit een bezoek aan verschillende bedrijven en organisaties. Zo houdt Kustwacht Nederland zich bezig met de veiligheid op de Noordzee en in Den Helder staat het Kustwachtcentrum (‘meldkamer’). Tijdens het bedrijfsbezoek zal deze organisatie o.a. toelichten hoe ze met de toenemende drukte op de Noordzee omgaan.


Ook zal de Energy & Health Campus in Petten de deuren openen en toelichten hoe het slim integreren van offshore wind en offshore olie- en gas infrastructuur bijdragen aan o.a.  kostenbesparingen en het verlagen van CO2 uitstoot.

Een bezoek aan de Haven van Den Helder is ook mogelijk en deelnemers worden ontvangen door de directeur van de Port of Den Helder bij De Kampanje op Willemsoord. Hier worden bezoekers geinformeerd over de toekomstige ontwikkelingen van de haven  en de regio Holland boven Amsterdam. Aansluitend wordt er een korte vaartocht gemaakt op een havensleepboot door de haven van Den Helder.

Naast deze organisaties openen ook het Marine Onderhoudsbedrijf en Den Helder Airport, CHC Helicopters en Den Helder Support Service hun deuren voor bezoekers aan North Sea Offshore 2019. Een aantal van deze  partijen laten zien hoe zij samenwerken als het gaat om Offshore Helicopter Logistiek. Een veel gebruikt aspect in de Offshore Wind.

Middagprogramma; plenaire bijeenkomst
Van 13:30 tot 15:30 uur vindt een plenaire bijeenkomst plaats. Experts uit de offshore sector delen hun inzichten over actuele thema’s op en rond de Noordzee: