• Fotografe

    Riemke Kranendonk

Prijzenregen bij GV DOS Den Oever turnsters

09-02-2018, 09:11 | Lezersnieuws | Morena

Alkmaar - Afgelopen zaterdag en zondag 3 en 4 februari vonden de tweede voorwedstrijden plaats in de Alkmaarse Meent.

Veertien  DOS turnsters deden dit weekend mee aan de tweede voorwedstrijd van dit turnseizoen.  De wedstrijden werden gehouden in een prachtig sportcomplex ‘de Meent’ in Alkmaar.

Zaterdagochtend 3 februari begonnen Michelle Mulder en Noa Kamps bij de junioren in de divisie 5.

Michelle turnde en zeer goede wedstrijd met een zeer goede balkoefening en goede sprong pakte zij goud!! Noa werd uiteindelijk 13e.

Tijdens de derde wedstrijd turnde de instappers D2, Jailey Riemersma, Jente van Eekelen en Danique Wind. Danique turnde een zeer goede brugoefening en werd op dit toestel dan ook 2e. Uiteindelijk werd zij 6e. Jente turnde een goede wedstrijd en mocht als 4e op het podium plaatsnemen. Jailey turnde een constante wedstrijd en werd uiteindelijk 3e.

In de vierde wedstrijd kwamen Lynn de Visser, Fleur Dikken, Isabel Smit en Lotte Kort aan de start in de pupillen 2 D2. Fleur behaalde een 17e plaats. Lynn de Visser eindigde 15e. Isabel Smit turnde een zeer mooie brugoefening en werd uiteindelijk 10e. Lotte Kort turnde een zeer goede balk oefening en was met sprong ook niet meer in te halen. Zij won deze wedstrijd dan ook ruimschoots met meer dan 1 punt op de nummer 2 een gouden medaille!!

Amber van Wieringen kwam uit in de jeugd 1 D2. Zij turnde een zeer goede wedstrijd, maar door een hapering op de vloer werd zij uiteindelijk 9e

Op de zondag 3 februari turnde er 4 Dos turnsters. In de pupillen 1 D2 waren dat Vanessa Labudda, Bregje Bos en Emma Kranendonk. Vanessa had een mooie vloeroefening maar liet wat steken vallen op sprong en had een val op de balk zij werd uiteindelijk 15e. Emma turnde net als de eerste wedstrijd zeer goed. Met een goede score op brug  en sprong behaalde zij voor de tweede keer een zilveren medaille. Bregje turnde een hele goede wedstrijd met een sprong waar zij de hoogste score behaalde en een mooie vloeroefening , was ook zij niet meer in te halen. Zij won ook goud!!

Richella de Vries die op de andere baan uitkwam bij de jeugd 1 D1 turnde een zeer goede wedstrijd. Zij turnde een zeer stabiele balkoefening en werd eerste op sprong met een half in half uit over de pegasus. Uiteindelijk won zij een zeer verdiende zilveren medaille

Van de veertien Dos turnsters gingen er 7 met een medaille naar huis.