• Lotte Kort tweede tijdens regiokampioenschappen

    Morena

Vier DOS Den Oever turnsters plaatsen zich voor de District Finale

18-04-2018, 13:41 | Lezersnieuws | Morena

Wervershoof - Afgelopen zaterdag en zondag 14-15  april vonden de Regiokampioenschappen van het turnen plaats in Wervershoof.  De turnsters konden zich deze wedstrijd plaatsen voor de District Finale die 2 juni zal worden gehouden in Amsterdam.

Zeven  DOS turnsters hadden zich voor deze Regiokampioenschappen in de sporthal ”De Dars “

te Wervershoof weten te plaatsen.  

Het is al een hele prestatie om je te plaatsen voor de regiokampioenschappen. Dus het is extra bijzonder dat 4 van de zeven Dos turnsters zich ook nog eens wisten te plaatsen voor de District Finale. Emma Kranendonk, Bregje Bos, Lotte Kort en Michelle Mulder turnden alle vier een zeer goede wedstrijd, waarbij zelfs Lotte Kort de zilveren beker won.

 

Tijdens de eerste wedstrijd turnde D2 instappers Jailey Riemersma en Jente van Eekelen.  Zij turnde een goede wedstrijd maar wisten zich niet te plaatsen voor de Distructsfinale. Tijdens de tweede wedstrijd kwamen de D2 Pupil 1 turnsters Emma Kranendonk en Bregje Bos  aan de start. Zij turnde beide een zeer goede wedstrijd. Emma werd uiteindelijk 11e en Bregje 6e beide meiden wisten zich te plaatsen. Bij de pupil 2 D2 turnde Lotte Kort een zeer goede wedstrijd. Zij won uiteindelijk de zilveren beker. De laatste wedstrijd  kwam jeugd turnster Richella de Vries  aan de start zij turnde in de D1 een zeer goede balk oefening en werd daarmee op dit onderdeel eerste. Uiteindelijk wist zij zich niet te plaatsen. Zaterdag 2 juni zal  de district finale plaats vinden in Amsterdam.

 

Op de zondag kwamen de junioren aan de start. Michelle Mulder turnde daar namens DOS een mooie wedstrijd en werd uiteindelijk 5e. Ook zij wist zich te plaatsen voor de Districts finale, die voor haar gehouden worden op zaterdag 26 mei in Amersfoort.

Voor GV Dos Den Oever was het een zeer geslaagd weekend.