• Vrouwen van Nu Wieringen op Terschelling

    Vrouwen van Nu WIeringen

Vrouwen van Nu Wieringen waaiden uit op Terschelling

12-05-2019, 19:12 | Lezersnieuws | Gea

Afgelopen donderdag vertrokken de Vrouwen van Nu Wieringen voor een dagje naar Terschelling. Een echt fiets eiland met ruimte, strand, bos en authentieke dorpen. Na de overtocht met de sneldienst fietsten dertien Wieringer vrouwen over het eiland. Van de ruim tachtig kilometer aan fietspaden hebben de vrouwen er vijftig afgelegd. De Reiscommissie had een prachtige route uitgestippelt door de afwisselende natuur.

Na de aankomst op West-Terschelling vertrok de groep met de wind in de rug, per e-bike langs de Waddenzee richting de Boschplaat op het oostelijk deel van het eiland. Een waardevol natuurreservaat van bijna tien kilometer lang, met prachtige flora en fauna. Inmiddels was het zonnetje doorgebroken en werd het stralend weer. Bij de Wierschuur, voor veel Wieringer schoolkinderen de verblijfplaats tijdens het schoolreisje, aangekomen fietsten de vrouwen via Lies naar de eerste stop, de Koffiemolen in Formerum. Hier werd genoten van een kopje koffie met waar Terschelling bekend om staat, een canberry gebakje.

De fietstocht vervolgde door bos, duinlandschap en kwelders en door de plaatsjes Hoorn en Oosternd, om vervolgens uit te komen op het westerlijk deel van Terschelling. Daar stond na de lunch de huifkar klaar voor een tocht richting het Groene strand en de Noordsvaarder, met steeds de Brandaris in zicht. De koetsier vertelde van alles over dit prachtige natuurgebied. Onderweg werden wij getrakteerd op koffie met een Terschellinger Pondskoek en borreltje, een Skiltsje. Na terugkomst fietsten de deelnemers richting het centrum en werden de fietsen ingeleverd. Daarna vertrok de groep weer naar het eigen eiland, en kijken terug op een zeer geslaagde dag met veel plezier.

Meer weten over Vrouwen van Nu Wieringen? Neem dan contact op met vrouwenvannu.wieringen@gmail.com of bekijk de website.