Zilver en brons voor Advendo bij kampioenschappen turnen

22-05-2019, 08:06 | Lezersnieuws | Advendo

Wieringerwerf. Afgelopen zaterdag vond de finale competitie turnen D1 tot en met D6 plaats in Schagen. Advendo was hierbij vertegenwoordigd door tien turnsters. Zondag was er de regiokampioenschap voor de D3, hieraan mochten zes turnsters deelnemen.

 

Finale competitie

Bij de pupillen 2 D3 stonden Tatum Schiphof en Iris Glas op het erepodium. Tatum werd tweede en kon een zilveren medaille mee naar huis nemen. Iris werd derde,  zij kreeg een mooie bronzen medaille mee. Jessica Schakel eindigde op de negende plaats en Sophie Bakker op de dertiende.

Bij pupillen 1 D2 eindigde Sien van Campen na een blessureperiode op een mooie zevende plaats. Bij pupillen 2 D2 kwamen Michelle van Garderen en Julia Schiphof  in actie. Zij behaalden de zevende en tiende plek in die leeftijdscategorie. Bij de instap D3 waren Dycke Moors en Lieke Damman aan de beurt, zij eindigden vlak achter elkaar op de dertiende en veertiende plaats.

Emma van Biljouw, jeugd D2 eindigde op de veertiende plaats

 

Regiokampioenschap

Bij deze wedstrijd mochten ook twee turnsters een medaille mee naar huis nemen.

Bij de pupillen 2 D2 behaalde Julia Schiphof een mooie tweede plaats, de zilveren medaille was voor haar.

Jessica Schakel pupillen 2 D3 eindigde ook op de tweede plaats,  ook zij mocht een zilveren medaille mee naar huis nemen. Tatum Schiphof eindigde op de elfde plaats en Iris Glas op de zestiende.

Bij de instap D3 Lieke Damman eindigde op de negende plaats, Dycke Moors op plaats 22.