Lokaal lezersnieuws

[Gerelateerde afbeelding] Koor zoekt man(nen)Bassen en tenoren

Hou je van zingen en van een avondje ontspanning?

Of wil je wel eens andere muziek zingen?

Bel dan voor verdere inlichtingen Marianne Schintz 06-51122124

Repetities elke woensdagavond van 20:00 – 22:00 uur.

Locatie: Den  Helder

Stichting Dorpshuis Hippolytushoef krijgt € 3600,00 van het Oranje Fonds

Stichting Dorpshuis Hippolytushoef krijgt € 3600,00 van het Oranje Fonds voor vervanging van de muziekinstallatie en aanschaf van een beamer en groot scherm.

Rokers gezocht die willen stoppen met roken voor onderzoek van de UvA

AMSTERDAM – Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam hebben een programma ontwikkeld om rokers te helpen om te stoppen met roken. Met deze online tool krijgen rokers advies op maat om zo hun kans op een succesvolle stoppoging te vergroten.

Marielle Poland over Hoog Sensitieve kinderen

Hoog sensitieve kinderen (HSP) op 16 januari, centraal bij Vrouwen van Nu Wieringen. De Wieringermeerse Marielle Poland, schrijfster van diverse boeken over dit onderwerp, verzorgd deze avond voor ouders, grootouders en geïnteresseerden in het onderwerp.

Dörper Activiteiten Sociëteit presenteert programma 2019

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) staat ook in 2019 bol van activiteiten in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4. Bingo, klaverjassen en biljarten zijn de evenementen, die jaarlijks worden georganiseerd.

 

Geen huisvesting arbeidsmigranten in Nieuwe Nieuwedorp

LADA wijst het realiseren van een wooncomplex met noodzakelijke voorzieningen voor het huisvesten van tweehonderd arbeidsmigranten op de locatie Westerweg 27 in Nieuwe Niedorp af.

Kringloopwinkel de Marske voorziening met groot maatschappelijk nut

Kringloopwinkel de Marske is inmiddels een begrip geworden op Wieringen. Het is een plek waar je niet alleen leuke dingen kunt kopen voor een zacht prijsje maar ook een plek waar je gastvrij wordt ontvangen.

Nawijn prikt proefballonnetje GroenLinks lek

Als tiener liet ik een met helium gevuld ballonnetje op met een kaartje eraan. Op het kaartje had ik geschreven dat ik graag met iemand wilde corresponden. Enige weken later kreeg ik antwoord. Het ballonnetje bleek zo'n honderd kilometer verder terecht te zijn gekomen. 

Brandbaar

Jan, Flip en Jos, dienstplichtige soldaten weer de klos

In 1968 reed een door de Staat gecharterde bus vol met jongemannen uit de Noordkop naar Amsterdam. De jongens moesten gekeurd worden voor de militaire dienst(plicht). De meeste jongens werden goedgekeurd, ondanks hun lange haar.

Mode

Vuurwerk Federatie opent meldpunt ikervaargeenoverlast.nl

Vanwege de aanhoudende negativiteit rond legaal consumentenvuurwerk, zijn de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland een samenwerking aangegaan om namens de vuurwerkliefhebber een tegengeluid te laten horen.

Pagina's