• Marina Den Oever, schoon en duurzaam.

    Henk Cornelissen

Blauwe Vlag met Groene Wimpel voor Marina

DEN OEVER De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend; 124 aan jachthavens en 57 aan stranden. Ook Marina Den Oever ontving dit keurmerk.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria, zoals schoon water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig; jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of Marina Den Oever nog aan de vereisten voldoet. Marina Den Oever BV ontving boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag-jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Vijfde keer

Marina Den Oever BV ontving de Blauwe Vlag voor de vijfde keer op rij. ,,Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk, dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag waard vindt," aldus Theo Paddenburg, een van de drie ondernemers van de jachthaven bij Den Oever. ,,We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen op de haven weet wat we ervoor moeten doen."