Brandstichting in oude gemeentehuis

HIPPOLYTUSHOEF "Brandstichting. Overduidelijk. Het had geen half uur later moeten zijn of het was voor ons een uitdaging geweest om het vuur onder controle te krijgen. Het is natuurlijk allemaal oud. Hout, troep", aldus bevelvoerder Ed Raven van het brandweercorps Hippolytushoef. Woensdagavond tegen 20.00 uur kreeg het corps de melding dat er brand was in het oude gemeentehuis aan de Elft. Omdat het hier een zogenaamd 'bijzonder gebouw' betrof, werd ook direct het corps uit Den Oever erbij geroepen. "Dat gebeurt bijvoorbeeld ook bij brand in een zwembad of bejaardenhuis. De tweede auto kan dan direct assistentie verlenen als dat noodzakelijk blijkt", verduidelijkt Raven.

Het gemeentehuis wordt op dit moment gesloopt en is dus omgeven door ijzeren hekken. "Gerrit Kater heeft de melding doorgegeven. Hij zag twee jongens wegrennen. Voor vanavond wordt bewaking ingeschakeld, want als ze terugkomen en het lukt ze wel om brand te stichten, dan zijn we verder van huis. Niet zozeer voor dit pand, maar wel voor de huizen die ernaast liggen. Een ervan heeft een rieten kap."

Raven is overtuigd dat er sprake is van brandstichting. "Er zit geen gas, water of elektra meer in het pand. Vanzelf gaat zoiets niet branden. Dit is geen grapje geweest. Dit is moedwillige brandstichting. Waar voorheen de receptie was brandde het, dat hadden we snel onder controle. En in de kelder en op de derde verdieping lagen kranten en was er gepoogd brand te stichten."