• Regen, gezien door Leen van Nieuwenhuijzen.

    Het Derde Oog/Leen van Nieuwenhuijzen

Buien waren er meer dan genoeg voor de fotoclub

WIERINGERWERF Mistroostige beelden van verregende vakanties, twee mensen die wezenloos staren naar een met regendruppels bedekte ruit, een onheilspellende wolkenlucht die elk moment kan openbarsten boven het wad; zomaar een greep uit het aanbod van foto's voor het thema 'Regen'. Voor de leden van fotoclub Het Derde Oog is er, kwa hoeveelheden neerslag, voldoende gelegenheid geweest om voor dit thema te fotograferen.

Een zeer tot de verbeelding sprekende opname voor dit thema was gemaakt door Leen van Nieuwenhuijzen. ,,Vanachter een raam zien we een persoon met paraplu in een kanariegele regenjas door de regen lopen en we zijn blij dat wij zelf warm en droog binnen zitten. Er is goed gekozen voor een decentrale compositie rechts van het midden, met voldoende loopruimte voor de wandelaar. Ter benadrukking van het regenachtige weer is scherp gesteld op de regendruppels op de voorgrond, waardoor de figuur op de achtergrond wazig wordt: een mooi contrast tussen scherp en onscherp," aldus de jury.

Foto's voor het thema 'Regen' zijn te zien op www.fotoclubhetderdeoog.nl. Komende maandag kunnen foto's voor het onderwerp 'Middeleeuwen' worden aangeleverd. Belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomsten zijn in zaal 4.10 ('t Atelier) van de Cultuurschuur. Vanaf 19.30 uur is de inloop en om 20.00 uur beginnen de clubavonden.

Dit weekeinde (14 en 15 april) houdt fotoclub Het Derde Oog een expositie in de Theaterzaal van de Cultuurschuur. Zowel zaterdag- als zondagmiddag kunnen bezoekers hier van 12.00 tot 17.00 uur genieten van gevarieerd fotowerk. Ieder clublid heeft een eigen thema gekozen. De toegang is gratis.

Fotoclub Het Derde Oog doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne, met als doel het organiseren van exposities voor een breed publiek. Leden van de Rabobank Kop van Noord-Holland krijgen een stemcode, waarmee zij van 8 tot en met 28 mei vijf stemmen kunnen uitbrengen op organisaties die zij een warm hart toedragen. Voor inlichtingen kunnen belangstellenden zich wenden tot Leen van Nieuwenhuijzen, tel. (0227) 501837, e-mail info@fotoclubhetderdeoog.nl.