• Er zijn geen activiteiten meer in café De Maaier.

Café De Maaier gesloten

WIERINGERWERF ,,In zijn huidige vorm heeft De Maaier geen bestaansrecht meer," zegt Ton Viëtor, met echtgenote Wil twintig jaar eigenaar van het etablissement aan de Terpstraat, dat deze week werd gesloten. De eerste jaren, van 1997 tot 2004, stonden ze zelf in de zaak, daarna verhuurden ze het café eerst aan René en Orchis van Tiggelen en tenslotte, tot deze week aan Ron en Caroline Betjes.

Zij hadden het eerste recht van koop, maar kwamen met de familie Viëtor niet tot overeenstemming en zegden de huur op. Er was nog enige tijd om een koper te vinden, maar dat is niet gelukt. ,,We hebben gemerkt dat dit concept niet meer werkt. Je ziet overal buurtcafés die het moeilijk hebben. Herontwikkeling is de beste manier om er weer wat van de grond te krijgen."

Daarover is hard nagedacht en dat heeft geleid tot een plan, waarbij ook dochter Jacqueline en een aantal adviseurs is betrokken. Het café gaat wijken voor een pand, waarin op de begane grond vierhonderd vierkante meter ruimte wordt geboden voor daghoreca, een winkel of beide, want opsplitsing is mogelijk. Daarboven worden appartementen gebouwd. ,,Levensloopbestendig, voor de grijze golf die eraan komt en passend in het straatbeeld," zegt Jacqueline. Binnenkort heeft zij overleg met de gemeente hierover.

De vaste gebruikers van De Maaier hebben inmiddels elders onderdak gevonden. Het Meezingkoor Wieringen maakt voortaan gebruik van de kantine van camping Land uit Zee, de Rodeo Country Dancers gaan naar de Cultuurschuur en de beursvereniging heeft deze woensdag voor het eerst genoteerd in het restaurant Wings bij het vliegveld Middenmeer.