• Circus Barani

Circus Barani naar Wieringerwerf

WIERINGERWERF Het circus Barani slaat in de komende week zijn tenten op in de Wieringermeer. Van woensdag tot en met zondag worden in totaal vier voorstellingen gegeven op het terrein aan de Ir. Ovingestraat in Wieringerwerf.

Circus Barani is een kleinschalig, Nederlands familiecircus dat vier jaar geleden werd opgericht. Na enkele jaren te hebben rondgereisd met andere circussen, achtten de initiatiefnemers - Robert Zinnecker en familie - de tijd rijp voor een eigen onderneming. Dat is geen sinecure, want het is heden ten dage knap lastig een circus draaiende te houden. Moed kan hun derhalve niet worden ontzegd.

Wilde dieren mogen niet meer tegenwoordig, maar desondanks - en ondanks de kleinschaligheid - is er een grote variatie aan circusnummers te zien, waaraan jong en oud plezier kunnen beleven. Er wordt aan luchtacrobatiek en jongleren gedaan en er wordt gewerkt met grappige dieren, aldus de woordvoerder van het circus, die verzekert dat de dieren tijdens de trainingen goed worden behandeld en verzorgd. Barani heeft geiten, pony's, duiven en honden. Bij een circus hoort natuurlijk ook een clown en die zal niet ontbreken in deze, voor dit jaar nieuw opgezette show.

De shows zijn geschikt voor alle leeftijden, duren ongeveer een uur en drie kwartier en worden gegeven op woensdag 14 maart om 15.00 uur, op vrijdag 16 maart om 17.00 uur, op zaterdag 17 maart om 15.00 uur en op zondag 18 maart om 14.00 uur. Op donderdag 15 maart is er dus geen voorstelling en vrijdag 16 maart is het familiedag. Dan kost een kaartje voor iedereen, ongeacht de plek in het circus, acht euro. De voorstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor nadere informatie zie www.barani.nl.