• De dames van de Koeteltuin brengen Middenmeer in beweging.

    ERWIN SLOOTWEG

Clip brengt Middenmeer in beweging

MIDDENMEER The Movement is het tweede project van stichting Koeteltuin. Het gaat om een sport- en recreatieveld voor jong en oud, dat, als het aan de dames van de Koeteltuin ligt, over een jaar wordt aangelegd. Om daarvoor de aandacht te vragen, brachten ze donderdag een carnavalskraker met een videoclip uit.

In het afgelopen jaar zorgden de stichting al voor een speeltuin aan de Dokter Hoogkamerlaan. 'Movement' betekent 'beweging'. De bedoeling daarvan is tweeledig: het veld biedt Middenmeerders de mogelijkheid fitter te worden in de buitenlucht en zal mensen van verschillende leeftijden ertoe bewegen met elkaar in contact te komen. Bij de inrichting wordt rekening gehouden met de interesses en fysieke mogelijkheden van verschillende leeftijdscategorieën. Het is de bedoeling mensen samen te brengen en sportiviteit te stimuleren. Het ontwerp bevat onder andere elementen van een stormbaan, calisthenics, sporttoestellen voor senioren, een schaaktafel, een prieel en een ontmoetingsplek voor jongeren.

,,We doen mee aan een stemactie van een landelijke bank, die een gedeelte van zijn winst aan goede doelen geeft," vertelt secretaris Laura Visser. ,,Alleen leden bepalen waar dat sponsorgeld naartoe gaat. Lid worden kan tot 9 maart. Om de campagne op een ludieke manier kracht bij te zetten bedachten we een carnavalskraker. Samen met dorpsgenoten is de videoclip gemaakt en hebben we de tekst ingezongen. Oordoppen zijn wel aan te raden, want zingen kunnen we niet." De videoclip is te zien op www.koeteltuin.nl. De stichting wil laten zien dat geld inzamelen voor een goed doel ook een leuke bezigheid kan zijn. Daarom organiseert zij op 17 maart een knallend 80's & 90's-feest in de Detrabar te Middenmeer. De entree kost € 7,50. Zie voor de kaartverkoop de website en de Facebookpagina van de Koeteltuin.