• Creona is goed aangekleed voor het winterconcert.

    Creona

Creona geeft winterconcert

WIERINGERWERF De muziekvereniging Creona geeft aanstaande zaterdag een winterconcert in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Het is de eerste activiteit van het fanfareorkest in dit nieuwe jaar.

Dat het een winterconcert is, komt tot uiting in de nummers die worden gespeeld; die zullen daarbij aansluiten. Een voorbeeld daarvan is het nummer 'Aurora borealis' waarin het mysterieuze noorderlicht op muzikale wijze wordt uitgebeeld. Als geografische tegenhanger mag 'Antarctica' van Carl Wittrock, een compositie geïnspireerd op een werelddeel waar het als het ware altijd winter is, evenmin ontbreken.

Er wordt tevens teruggekeken naar winterse gebeurtenissen uit het verleden, bijvoorbeeld in 'The power of the megatsunami', over de natuurramp op Tweede Kerstdag van 2004. Maar in het programma komen ook lichtere nummers voorbij, zoals ' The wind beneath my wings' van Jeff Silbar en Larry Henley, bekend van vele uitvoerenden, en 'Candle in the wind' van Elton John. Toepasselijk bij de winter van nu is het nummer 'Rain man'. In 'Windows of the world' komen alle werelddelen met hun specifieke muziek aan de orde. De muzikale reis voert via 'Amazonia' (over een feest in Latijns-Amerika) naar uiteindelijk de Verenigde Staten in het deel 'Earth Walk'met een trombone-, een altsax- en een trompetsolo. Maar liefst meerdere minuten multiculturele en vaak spectaculaire muziek in dit topwerk van Peter Graham.

Zo wordt het een concert met voor ieder wat wils. Om in de winterse stemming te komen worden bezoekers verwelkomd met glühwein en chocolademelk bij de vuurkorf naast de ingang. De entree kost zeven euro. Het concert begint om 20.00 uur.