• Van links naar rechts: Casper Willems, Marcel Keezer, wethouder Theo Meskers en Richard Meester.

    Dick Helmerhorst

Cryoworld winnaar tweede Lelyprijs

WIERINGERWERF Voor vernieuwende bedrijven in de gemeente Hollands Kroon, moet je in de Wieringermeer zijn. De drie genomineerde bedrijven voor de tweede, door de gemeente uitgeloofde Dr. Ir. C. Lelyprijs, zijn alle in de Zuiderzeepolder gevestigd. De winnaar van de eerste, twee jaar geleden - Fender Innovations - eveneens. Cryoworld uit Wieringerwerf werd ditmaal gekroond tot het meest innovatieve bedrijf in de gemeente.

DIVERSITEIT Dat gebeurde vrijdagavond tijdens de ondernemersbijeenkomst in De Cultuurschuur in Wieringerwerf. Marcel Keezer liet met zijn Cryoworld de mededingers Casper Willems (van CPT uit Wieringerwerf) en Richard Meester (van Quest Innovations uit Middenmeer) achter zich. De Jonge Lely voor het meest vernieuwende startende bedrijf ging ook al naar de Wieringermeer; die werd gewonnen door H2O Technics van Johan Boersen uit Wieringerwerf. ,,Deze competitie onderstreept hoeveel diversiteit en innovatieve kracht onze regio bezit," aldus wethouder Theo Meskers, voorzitter van de jury. ,,Cryoworld weet ingewikkelde vraagstukken uit de wetenschap te vertalen naar innovatieve oplossingen. En daarnaast slaagt het erin, hoog gekwalificeerd personeel aan zich te binden. En wat H2O Technics doet is ook bijzonder knap. In zo korte tijd een dergelijke ontwikkeling doormaken."

De prijs voor Cryoworld bestaat, naast de eer, uit een kunstwerk van Hans Blank uit Den Oever. Voor H2O Technics is de prijs een professioneel verzorgd bedrijfsfilmpje.