Dit jaar geen Glazen Huis

[HIPPOLYTUSHOEF] Er komt dit jaar geen Glazen Huis in de Hoofdstraat. De presentatoren Harm Jan Barelds, Bert Boontjes en Dennis den Hollander hebben er een punt achter gezet. ,,We hebben vier keer een schitterende opbrengst gehad, maar de opkomst van het publiek was onvoldoende, als je dat afzet tegen de inspanning die we ervoor moeten leveren," verklaart Boontjes.

Henk Cornelissen

Het initiatief kwam voort uit de modeshow van Embrace, Dikkertje Dap en Efkes Kieke, destijds nog in café De Harmonie. Daarmee haakten de betrokken ondernemers en RTV Noordkop in op de actie Serious Request van NPO3. De presentatoren lieten zich voor een etmaal opsluiten, zonder vast voedsel, om verzoekplaten te draaien tegen betaling. Daaromheen liepen allerlei inzamelingen van scholen en bedrijven en waren er randactiviteiten, zoals een veiling, een sponsorloop, een kerstmarkt, een rad van avontuur en optredens van lokale artiesten.

De laatste twee jaar kregen plaatselijke verenigingen, die meededen aan de sponsorloop, ook een forse donatie, in totaal ruim zestienduizend euro. Dat wakkerde de belangstelling voor het evenement echter niet aan. Van de totale opbrengst € 69.821,92 is € 53,462,76 naar 3FM Serious Request gegaan. Daaraan is dus nu een einde gekomen, maar de stichting Glazenhuis Hippolytushoef wordt niet opgeheven, bezweert Boontjes. ,,Dat er vaak maar weinig mensen stonden, komt ook doordat het in december was, aansluitend bij Serious Request. Misschien moeten we in de zomer maar eens wat gaan doen, om wat meer leven in het dorp te brengen. Daarover zijn we druk aan het nadenken. In elk geval zijn we de mensen, die ons in die vier jaar hebben gesteund, met allerlei vormen van hulp en door mooie bedragen bij elkaar te brengen, erg dankbaar."