• Zwarte rook verraadt een uiterste krachtsinspanning.

  Dick Helmerhorst
 • Ook voor de jeugd was een baantje uitgezet, om het alvast te proberen.

  Dick Helmerhorst
 • Het terrein vanuit de lucht gezien.

  Ruud Held/Helddrone Service
 • Loonbedrijven en mechanisatiebedrijven toonden zich met hun nieuwste aanwinsten. Ze zijn best groot tegenwoordig, die tractoren.

  Dick Helmerhorst
 • Ook waren er nog andere spectaculaire voertuigen te zien.

  Dick Helmerhorst
 • Het aantal bezoekers liep in de duizenden. Daardoor was het dringen bij het Boerenrustpunt.

  Dick Helmerhorst
 • Een full pull was niet voor iedereen weggelegd.

  Henk Cornelissen

Duizenden worden vermaakt met trekkertrek AJW

WIERINGERWERF De tiende trekkertrek van de Agrarische Jongeren Wieringermeer is uitstekend verlopen. Na nog een forse regenbui in de vroege ochtend brak de zon door en die bleef vrijwel de hele dag schijnen. Enkele duizenden belangstellenden vonden hun weg naar het bedrijventerrein Robbenplaat, waar de tractoren, die soms hevig rokend een verzwaarde aanhanger zo ver mogelijk over de baan moesten zien te trekken. Een full pull was voor weinigen weggelegd.

De Agrarische Jongeren organiseren dit evenement eens in de twee jaar, op Tweede Pinksterdag. De belangstelling is altijd groot en ook nu was het enthousiasme weer aanstekelijk. De gewoonte wil, dat eerst in eigen gelederen naar deelnemers wordt gezocht en de belangstelling was direct al zo groot, dat het evenement nagenoeg vol was, voordat geïnteresseerden van buitenaf de kans kregen.

De tweejaarlijkse trekkertrek werd opnieuw een uitje voor het hele gezin. Dat kwam niet alleen door het mooie weer, maar ook door de randactiviteiten. Kinderen konden zich vermaken op een eigen baantje en in een container, die vol zand was gestort. Ook voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd.