• Ruim tachtig belangstellenden op Lutje.

    Henk Cornelissen

Een fris begin van 2018

WESTERLAND Voor de elfde keer werd op Nieuwjaarsdag de traditionele nieuwjaarsduik vanaf het Lutjestrand gehouden. Precies op het middaguur stormden zo'n tachtig deelnemers Strandthuys Lutje uit voor een fris begin van 2018.

Het aantal belangstellenden was wat kleiner dan in voorgaande jaren, mogelijk doordat de publiciteit rond Lutje weer wat op gang moet komen. Onlangs werd bar Brandend Zand door Edwin Wittink overgedaan aan Bernice Reenders uit Julianadorp, die de zaak nog moet verbouwen voordat ze in maart wordt heropend onder de naam Strandthuys Lutje. Dit zal vanaf tien uur 's morgens dagelijks geopend zijn, met een kleine kaart. Samen met haar dochter Romy-Anne wil Bernice allerlei sportieve evenementen rond het Lutjestrand organiseren. De eerste worden al in het komende voorjaar gehouden. Voor het houden van besloten feesten blijft het evenement ook beschikbaar, maar daar zal wat minder de nadruk op komen te liggen.

De vorige uitbater Edwin Wittink was nog wel present om het evenement aan te kondigen. Daarna warmde Hanke Prijs van Hippogym de deelnemers op, waarna ze het koude Amstelmeer in renden. Daar stond Erik Temminck, de organsator van de nieuwjaarsduik, met een surfplank in het water klaar om de deelnemers de felbegeerde Unox-mutsen uit te reiken. De fabrikant van vleesconserven en soep-in-blik zorgde ook voor de kom snert na afloop. De duik had plaats onder zonnige omstandigheden, tussen twee 'grijze' perioden in. ,,Perfecte timing," aldus een tevreden Temminck na afloop.