• Maandelijks zijn er ontmoetingen met nieuwkomers in de Wieringermeer.

Een internationaal buffet

WIERINGERWERF In Het Kompas, het kerkgebouw aan de Meeuwstraat, wordt op zaterdag 4 november een internationaal buffet geserveerd. Dit is bedoeld voor vluchtelingen en voor inwoners van de Wieringermeer. Deze gezamenlijke maaltijd, die een scala aan kleurrijke gerechten moet opleveren, duurt van 17.00 tot 19.00 uur.

Het is de tweede samenkomst met vluchtelingen in dit tweede seizoen. Tijdens de eerste, een ontmoetings- en spelletjesmiddag in de Meerbaak te Middenmeer, zaten op 7 oktober alweer tientallen nieuwkomers en Wieringermeerders bij elkaar in een ongedwongen samenzijn. Na de lange zomerstop werd er eerst eens bijgepraat. Daarna gingen ze met elkaar de strijd aan bij de sjoelbakken en tafelspelen, waaronder het aloude kwartetten, een leerzaam spel voor mensen die onze taal moeten leren.

Tussendoor kon men zich alvast inschrijven voor de maaltijd van 4 november in Het Kompas te Wieringerwerf. Het is de bedoeling dat de deelnemers, uiteraard alleen indien mogelijk, thuis een authentiek gerecht bereidt dat op een buffet gepresenteerd kan worden. En voor de deelnemers uit de Wieringermeer: natuurlijk hoort daar ook de Hollandse pot bij. Enkele vrijwilligers van de keukenbrigade van Het Kompas, die al enkele jaren ervaring hebben opgebouwd met hun maandelijkse Ontmoetingsdiners, zullen de organisatie, afkomstig uit de diverse kerken en de stichting Present Hollands Kroon, ondersteunen bij het neerzetten van deze internationale maaltijd.

Nadrukkelijk is gezegd dat iedereen hier van harte welkom is, ook zij die nog niet eerder een ontmoetingsmiddag met vluchtelingen hebben bijgewoond. Terwijl van de exotische gerechten wordt geproefd, of van de Hollandse pot, ontstaat weer eens op een andere manier contact. Om een indicatie te krijgen van het aantal deelnemers is opgave noodzakelijk en dat kan bij Annelies van der Weijde, e-mail anneweijde@ziggo.nl of tel. 06-23802378.