• Het duo Passie bespeelt de Tuinkamer van Lelypark.

    Woonzorggroep Samen

Een middag vol muziek met het Duo Passie

WIERINGERWERF Hennie en Peter, samen het Duo Passie, wonen overal en nergens. Met hun woonboot varen ze over de wateren van Nederland. Op die wijze komen ze in alle steden en dorpen en treden ze op, waar ze maar gevraagd worden. Afgelopen week lagen ze in de haven van Enkhuizen en kwamen ze bij het zorgcentrum Lelypark langs om er een muzikale middag te verzorgen ter gelegenheid van de Ouderendag.

Peter trad vroeger op met zijn vader die drummer was. Vijfenveertig jaar geleden kwam daar Hennie bij. Zij ging met hen mee en werd hun 'roadie'. Later trad Hennie met Peter op en dat doen ze nog steeds. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Hennie zingt en Peter begeleidt haar op zijn knopaccordeon.

Het duo vermaakte de aanwezigen met liedjes van vroeger en nu. De bewoners van het zorgcentrum hadden er veel zin in en zongen en klapten met de bekende liedjes mee. Via Mallorca en Madeira trokken de muzikanten naar Den Haag, Volendam, Hoorn en uiteraard Amsterdam, met zijn Oude Wester en het Waterlooplein waar Hennie vroeger naar school ging. Omdat het duo op het water woont, kwamen er ook veel ballades en odes aan de zee langs. Onder het aangrijpende lied 'Eenmaal zal ik je weer ontmoeten' kreeg menig bewoner een krop in de keel.

Peter die vroeger talloze koren, groepen en solisten begeleidde – ook Bolle Jan, de vader van René Froger – speelde op zijn accordeon heerlijke dansmuziek. Op een verzoek uit de zaal speelde hij de tango Olé Guapa van Malando. Hennie kondigde de nummers aan en vertelde tussendoor over vroeger. Toen de bakker, op zijn bakfiets, en de kolenboer, jutezakken op zijn schouders torsend, aan huis kwamen. Dat is verleden tijd. Nu ligt alles in de supermarkt en in de megastores. Het haalde veel herinneringen bij de aanwezigen op.

Tijdens de pauzes brachten de vrijwilligers koffie en cupcakes rond. Later serveerden ze ook drankjes en bitterballen. De stemming zat er goed in en de middag was zomaar omgevlogen. Voor Hennie en Peter was het weer tijd om met hun boot het ruime sop te kiezen.

(tekst: Anneke Wittink)