Filmdocumentaire over jachtgroep in de Wieringermeer

WIERINGERMEER De documentaire 'Het Hut Syndicaat of: de mogelijkheid van een ander leven' gaat op donderdag 25 oktober in première. De film, uitgebracht door Cinema Delicatessen, is gemaakt door Diego Gutiérrez, winnaar van een Gouden Kalf in 2012. Het beschrijft de belevenissen en achtergronden van een jachtgroep in de Wieringermeer. Voor de beelden liep Gutiérrez een aantal keren mee met een bonte verzameling mannen, van zeer verschillende achtergrond en instelling, die met elkaar gemeen hebben dat ze op een jachtdag kunnen ontsnappen aan het hectische dagelijkse leven.

Elke herfst haalt de vrijgevochten gastronoom Ronald Timmermans een groep mannen uit hun dagelijkse routine om te gaan jagen op het Nederlandse platteland. Het gezelschap noemt zichzelf 'Het Hut Syndicaat'. Het geeft de mannen een kick deel van de natuur te zijn en op hun eigen eten te jagen. Tot onbegrip van Ronald staat regelgeving hen echter steeds meer in de weg. Hij stelt vast dat mensen blijkbaar alleen nog maar panklare producten willen. Diego Gutiérrez werd getuige van hun verlangen een verdwijnende wereld in leven te houden.

De Mexicaans-Nederlandse beeldend kunstenaar, filmregisseur, cameraman en editor Diego Gutiérrez (1966) won een Gouden Kalf en Fipresci Award voor zijn lange documentaire 'Parts of a Family'. Onze verslaggever Henk Cornelissen zocht hem op in Amsterdam voor een interview. Dat staat in de Wieringer Courant c.q. Wieringermeerbode van vandaag, dinsdag 23 oktober 2018 (ook op e-paper beschikbaar).