• Bloemen, van Rini Klaver.

    Rini Klaver

Foto's en bronzen beelden in Michaëlskerk

OOSTERLAND Kenneth Stamp en Rini Klaver, beiden uit Hippolytushoef, zijn voor de komende zes weken de exposanten in de Michaëlskerk. Aanstaande zondag wordt de tentoonstelling geopend, om drie uur 's middags, met een paar bijzondere gasten. Een van hen is de kunstenaar Ronnie Sluik, die voor deze gelegenheid uit Enschede overkomt. Per fiets nog wel.

De in Glasgow geboren Kenneth Stamp ontdekte in het begin van de jaren tachtig, nadat hij in Londen een studie in de fotografie had volbracht, de aantrekkingskracht van Nederland. Sinds tien jaar heeft hij zijn eigen fotostudio, in het voormalige postkantoor te Hippolytushoef. Hij heeft met zijn fraai uitgelichte werk al veel bekendheid gekregen, exposeerde in binnen- en buitenland, maar nog niet eerder op Wieringen. Tijdens zijn studie nam hij één les goed ter harte. Een van zijn docenten zei ooit: ,,Voor een goede fotograaf maakt het onderwerp niet uit; hij is ertoe in staat alles goed in beeld te brengen." Hij is dan ook een veelzijdig fotograaf, die prachtige landschapsfoto's heeft gemaakt, bijvoorbeeld van de Stelling van Amsterdam, evenals karaktervolle portretten van bewoners van buitenplaatsen. De provincie Noord-Holland is een van zijn opdrachtgevers.

Rini Klaver exposeert haar bronzen beelden in de crypte van de kerk. Ze is al meer dan dertig jaar op zoek naar de oervorm. Ze speelt in haar werk met lijnen, die soms een einde hebben maar in andere werken doorlopen. Haar beelden kunnen abstract en figuratief zijn. Ze zoekt naar samenhang in verdeeldheid.

De tentoonstelling loopt tot en met 18 maart en is op zaterdagmiddag en zondagmiddag toegankelijk van 13.30 tot 16.30 uur. Zie voor Meer informatie de website van de Michaëlskerk, www.zininoosterland.nl.