• Freek de Jonge, vlak voor de start van zijn show in Zaandam.

    Eva Roefs

Freek de Jonge in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF In het weekend waarin de Cultuurschuur het eerste lustrum viert, treedt Freek de Jonge op met de voorstelling De Canon. Hij speelt deze try-out op zondag 1 september, aanvang 20.00 uur.

Tijdens 'De Week van Freek' ter ere van het 100-jarig bestaan van de Haarlemse Schouwburg was een avond uitgetrokken voor de grote verhalen. In samenwerking met het Haarlems Dagblad is het publiek gevraagd een lievelingsverhaal uit het oeuvre van Freek te kiezen. Dit leverde een heuse top-tien op, waaruit hij een keuze maakte. De voorstelling werd voor Freek een verrassend groot genoegen om te spelen en het publiek was laaiend enthousiast. Dit smaakte naar meer. En dus komt Freek op 1 september naar de Cultuurschuur in Wieringerwerf om die grote verhalen te gaan spelen onder de titel De Canon.

Wie de definitie van canon leest, begrijpt dat er geen passender titel voor dit programma te bedenken is. Aan bod komen De Spin, het Kistje, De Morgenwijding en zo kunnen we nog wel uren doorgaan. Fris uw geheugen op en ervaar hoe actueel de verhalen nog zijn.

Voor deze voorstelling, die georganiseerd is door NUT Wieringermeer, is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Toegangskaarten à 22,50 euro bestellen kan via nutdeptwieringermeer@gmail.com. Graag naam, adres en telefoonnummer vermelden.