• De eerste ervaringen met TTO zijn positief.

    RSG Wiringherlant

Informatie over tweetalig onderwijs

WIERINGERWERF RSG Wiringherlant biedt leerlingen met een havo- of vwo-advies sinds augustus de mogelijkheid tot het volgen van tweetalig onderwijs (TTO). Dit is tot op heden een groot succes gebleken. ,,Ouders, leerlingen en docenten zijn enthousiast en blij verrast, te zien wat een grote sprongen onze leerlingen hebben gemaakt in de eerste maanden," zo laat de schoolleiding weten. Aanstaande dinsdag wordt er van 18.30 tot 19.45 uur een informatieavond over gehouden.

De school heeft ook een ouderplatform, dat nu en dan met de TTO-coördinator en afdelingsleider havo/vwo onderbouw bij elkaar komt, om te bespreken hoe het gaat en hoe het TTO naar een nog hoger plan kan worden getild. Een aantal ouders van het platform zal op de informatieavond aanwezig zijn om ervaringen te delen en vragen te beantwoorden. Ook zijn er dan de twee Engelse gastdocenten, universitaire studenten uit Durham. De één studeert aardrijkskunde, de andere natuurkunde. Behalve lessen in deze vakken doen zij ook mondelinge toetsen met de leerlingen van Wiringherlant en geven zij lessen over de cultuurverschillen in Engeland en de daarbij horende accenten.

THEATERGROEP Vorige week, tijdens de open dag, is al informatie gegeven over het tweetalig onderwijs op RSG Wiringherlant. Tevens hebben de groep 7- en 8-leerlingen kunnen ontdekken of zij affiniteit hebben met de Engelse taal en cultuur, door de interactieve show die werd gebracht door de Britse theatergroep Phileas Fogg. Deze groep komt jaarlijks langs om met de eerstejaars TTO-leerlingen een show neer te zetten over Engeland in de Victoriaanse tijd. Wie geïnteresseerd is geraakt in het tweetalig onderwijs en een zoon of dochter heeft, die zou willen hoe het is lessen in het Engels te volgen, kan voor aanmelding een mail sturen naar tto@wiringherlant.nl of de website www.wiringherlant.nl bezoeken.