• Join's Meeting bereidt zich voor op een muzikaal jaareinde.

    aangeleverde foto

Join's Meeting luidt 2017 uit met top-2000-selectie

WIERINGERWERF Wordt het de Bohemian Rhapsody van Queen, 'Avond' van Boudewijn de Groot of misschien toch de eeuwige nummer 2 Hotel California van The Eagles? Het duurt nog even voordat de nummer 1 van 2017 bekend is, maar in café Bij de Buren wordt al wekenlang hard gerepeteerd op de liedjes uit Nederlands populairste muzieklijst. Op zaterdag 30 december sluit popkoor Join's Meeting daar het jaar feestelijk af met een selectie uit de Top-2000 aller tijden.

Zo'n 25 liedjes passeren die avond de revue. Het ene nog bekender dan het andere, maar dat betekent niet dat het optreden een makkie is, zegt dirigente Ymke Dalenberg. ,,Dat lijkt natuurlijk wel zo, maar meezingen is heel iets anders dan zingen. Vrijwel elk nummer zingen we vierstemmig en juist bij liedjes die heel erg bekend zijn is dat nog een hele klus." Angst dat het niet zal lukken heeft ze niet. ,,Het is zo'n geweldig koor om mee te werken. En met optredens doet iedereen er nog een schepje bovenop. Dat zagen we laatst ook weer op Texel. Hoe vaak komt het voor dat het publiek na afloop van een optreden van een koor om een toegift roept? Ik moet me sterk vergissen als het dak van café Bij de Buren er op 30 december niet af gaat."

Het is de derde keer dat Join's Meeting het jaar afsluit met de Top-2000. Maar Ymke zou Ymke niet zijn als ze toch weer een paar nieuwe nummers heeft ingestudeerd. Nieuw is bijvoorbeeld de Earth Song van Michael Jackson, een prachtig lied waarin het verdriet van de wereld bezongen wordt: 'What have we done to the world, what have we done?' En ook 'All of me' (John Legend) en 'Dust in the wind' (Kansas) staan op het programma.

Valt er dan niets te swingen? Natuurlijk wel. En meezingen ook, want wie kan zijn mond dicht houden en stil blijven staan bij liedjes als 'Iedereen is van de wereld' (The Scene), 'Bloed, zweet en tranen' (André Hazes) of 'Can't stop the feeling' (Justin Timberlake)? En als het koor even niet zingt, zorgt de Go-Round Drive-in Show ervoor dat de stemming erin blijft. Kortom, zin om het oude jaar feestend af te sluiten? Twijfel dan niet en bestel kaarten voor de Top 2000 van Join's Meeting. Wees er snel bij, want op is op, zeggen ze bij Join's Meeting. De kaarten kosten €10,-. Ze kunnen online besteld worden via www.joinsmeeting.nl. Het optreden is om 21.00 uur, maar de zaal gaat al open om 20.30 uur.