• Het Amstelmeer biedt ideale omstandigheden voor wie wil leren windsurfen.

    leerwindsurfen.nl

Leer windsurfen op het Amstelmeer

WESTERLAND Aan het Amstelmeer begint in het weekeinde van zaterdag 12 en zondag 13 mei een nieuwe reeks lessen van de Windsurfclub. Deze cursus van Leerwindsurfen.nl biedt kinderen de mogelijkheid op een veilige, goedkope en leuke manier wekelijks windsurfles te krijgen. Met dank aan ervaren en enthousiaste instructeurs leren ze snel de fijne kneepjes van deze uitdagende watersport. Het enige dat ze zelf mee hoeven te nemen zijn zwemkleding en een handdoek.

Leerwindsurfen.nl, de surfschool van Niek van der Linde aan het Lutjestrand, heeft al twintig jaar ervaring in het geven van privé- en groepslessen aan mensen van alle leeftijden. Hij beschikt over het beste en nieuwste materiaal voor zowel kinderen als volwassenen en alle instructeurs zijn gediplomeerd. Bij de Windsurfclub leren kinderen in dertien lessen van anderhalf uur zelfstandig windsurfen. Er is aandacht voor theorie, veiligheid, spelletjes, voorrangsregels en de wondere wereld van water en wind; dat laatste door gewoon heel veel te windsurfen. Door de wekelijkse lessen en het nieuwste beginnersmateriaal wordt het niveau snel beter.

Jaarlijks doen er iedere week zo'n honderd kinderen mee, verdeeld in niveaugroepen van maximaal twaalf personen. Voor de meer ervaren windsurfers zijn er ook gevorderde groepen. Een deel van de lessen valt vóór de zomervakantie, het tweede deel erna. De deelnemers kunnen ervoor kiezen op zaterdag of op zondag te lessen. In de zomervakantie is er geen Windsurfclub, maar kan er bijvoorbeeld wel meegedaan worden aan één van de vijf Windsurfweken aan het Amstelmeer.

De kosten voor een heel seizoen bedragen 135 euro, indien inschrijving en betaling voor 1 mei zijn gedaan; daarna zijn de kosten 155 euro per kind. Voor volwassenen zijn er eenmalige privélessen te boeken, maar er is ook een korte cursus van vier lessen mogelijk. Leeftijd en niveau maken daarbij niet uit, de lessen worden altijd op maat gegeven. Ook bedrijven, scholen en vriendengroepen kunnen bij de surfschool terecht voor groepslessen. Kijk voor meer informatie op www.leerwindsurfen.nl of bel met Niek van der Linde, tel. 06-45552032.