• De deelnemers houden, met stokken in de aanslag, de ballon scherp in de gaten.

    Woonzorggroep Samen

Lelyparkers in beweging

WIERINGERWAARD Sinds de bewoners van het zorggedeelte van Lelypark in Molenweid verblijven, missen zij de wekelijkse gymochtend met Trix in het zorgcentrum. Om daaraan iets te doen kwamen drie studenten in de sportkunde van hogeschool InHolland langs. Onder leiding van Bart Bruin, Falco de Groot en Hugo van Dieteren kregen de bewoners een totale work-out voor zowel lichaam als geest. Het deed de deelnemers duidelijk goed om weer eens flink aan het bewegen te worden gezet.

De studenten, bezig aan een vierjarige opleiding waarin ze leren hoe mensen lichamelijk en geestelijk gezond kunnen worden en blijven, hadden een voor dit publiek op maat gesneden bewegingscircuit voorbereid met speloefeningen waarbij zowel schouders, armen en nek als heupen, benen, knieën en enkels in beweging werden gezet. Er waren interactieve opdrachten met attributen die daarna doorgegeven werden aan de buurvrouw. Bij het ballonnenspel gingen de deelnemers helemaal los. Er mocht aangetikt, geslagen en geschopt worden. Tegen de ballon welteverstaan. Het ging er heftig aan toe waarbij de ballon af en toe ver weg stuiterde. Er was ook een bochtig circuit aangelegd waarbij de bewoners hun rollator tussen de pylonen moesten manoeuvreren. Aan het eind wachtte hun een kegelspel.

Voor het soepel houden van de geest dienden een quiz en een gesprek over gebeurtenissen van het afgelopen jaar. De fantasie werd geprikkeld door een tekenopdracht. Elke deelnemer kreeg een vel met daarop cirkels van verschillende grootte, naar eigen believen in te vullen. Met een combinatie van verschillende cirkels werden mensen, sneeuwmannen en zelfs zeilboten gecreëerd. Al doende, ontmoetten de deelnemers elkaar weer eens op een andere manier. De sfeer was goed en ontspannen. Aan het eind van de middag kleurden wangen rood en vielen ogen bijna dicht. De bewoners hadden een inspannende maar ook erg leuke middag. De spierpijn die de volgende dag vast te voelen zou zijn, namen ze er met liefde bij. De studenten kregen een hoog cijfer voor het zeer geslaagde project.