• Margriet Brandsma, bekend tv-journaliste.

    Vrouwen Van Nu

Margriet Brandsma naar Vrouwen Van Nu

HIPPOLYTUSHOEF Journalist Margriet Brandsma, bekend van radio en televisie, geeft op woensdag 17 januari een lezing over haar werk bij de Vrouwen van Nu-afdeling Wieringen. Gasten zijn deze avond van harte welkom.

De bijeenkomst is in het zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41 te Hippolytushoef, aanvang 20.00 uur. Entree voor leden vijf euro, voor niet-leden een tientje. Dit is inclusief koffie of thee en een glaasje in de pauze.

De uit Sint Pancras afkomstige Brandsma wilde als kind al journalist worden en die droom heeft ze kunnen waarmaken. Haar carrière begon bij het Noordhollands Dagblad en werd radioverslaggever voor diverse omroepen. Van 1994 tot en met 2010 werkte ze voor het NOS journaal, met als standplaats Duitsland en het Alpengebied. Het besluit om als zelfstandig journalist verder te gaan, nam ze om meer tijd te hebben voor het schrijven van boeken. Begin november 2014 verscheen het boek 'Vluchtcode Vlinder', over het leven van Michael en Rina Ogertschnig, een waargebeurd verhaal over een Duits-Nederlands echtpaar, een mislukte vlucht uit de DDR, liefde, verraad en mensensmokkel.

Daarnaast geeft ze presentatietrainingen en maakt ze voorlichtingsfilms over hoe je jezelf het beste kunt presenteren.

Bij Vrouwen van Nu staat naast deze boeiende en informatieve avond meer op de rol. Op 18 januari wordt bij Miekes Eten en Drinken een workshop 'Hapjes maken' gegeven. De kok van het restaurant geeft een kijkje in zijn keuken.

De algemene ledenvergadering wordt gehouden op 21 februari, met na afhandeling van de huishoudelijke zaken een optreden van troubadour Kees Kaas.

Voor vragen: Joke van Hoppe, e-mail vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.