• IJspret op de Brink.

    Dick Helmerhorst

Massaal op de schaats!

SLOOTDORP Nog net op tijd is op veel ijsbanen het ijs dik genoeg geworden, om er op de schaats te kunnen staan. Toch mooi dat het kan, nu de kinderen voorjaarsvakantie hebben. Lang was er het wachten op, doordat de stijve bries uit het oosten nogal wat windwakken tot gevolg had, waardoor het nog steeds niet verantwoord is op open water te gaan schaatsen.

Bijgaand beeld kregen we binnen vanuit Slootdorp. Ook in Westerland wordt geschaatst. Daar, op het Zoutland aan de Waddendijk, gingen gisteren de eerste schaatsers al de baan op, maar werd vanochtend om negen uur de baan officieel voor geopend verklaard. In Middenmeer is de ijsbaan zojuist vrijgegeven. In Den Oever is het ijsbaantje aan de IJsselmeerstraat beschikbaar voor wie er baantjes wil trekken. Hier maken veel kinderen uit het dorp hun eerste streken op natuurijs. We zijn er benieuwd naar, hoe lang het nog kan, aangezien de dooi al vrij snel zal intreden, volgens de laatste berichten.

Op de Hofmanshaven bij Den Oever, officieel tegenwoordig het recreatiegebied Zuiderstrand, is schaatsen niet mogelijk. ,,Ronduit waardeloos," noemt een woordvoerder van de ijsclub Voorwaarts de toestand van het ijs daar. ,,Deze winter komt voor ons te laat, met te veel wind." Daarom gaat de vereniging op 18 maart, met belangstellenden leden, naar de Elfstedenhal in Leeuwarden, om op kunstijs te gaan schaatsen. Daarover lees je meer in de Wieringer Courant van vrijdag 2 maart 2018 (ook op e-paper).