• Voor de zeildagen op het Amstelmeer is altijd veel belangstelling.

    Team Sportservice

Mensen met beperking voor 20e keer Amstelmeer op

DE HAUKES Op het Amstelmeer wordt op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni weer gezeild met mensen die een beperking hebben. Dat gebeurt dit jaar voor de twintigste keer. Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Watersportvereniging Amstelmeer (WVA), de Marine Watersport Vereniging (MWV) en Team Sportservice Den Helder/Schagen.

Iedereen, ongeacht leeftijd en beperking, kan zich aanmelden voor deze zeildagen. Er zal voorrang worden gegeven aan mensen die nog nooit hebben deelgenomen en er kunnen maximaal veertig deelnemers per dag zeilen. Rolstoelgebruikers kunnen uit hun rolstoel in de zeilboot worden getild.

Op de gekozen dag worden de deelnemers tussen 08.30 en 09.00 uur verwacht in het clubgebouw van WVA aan de Haukeshaven. Daar zal voor iedereen een kopje koffie of thee klaarstaan. Na de ochtend gezeild te hebben, krijgen de liefhebbers een nasimaaltijd. Daarna gaan ze weer het water op tot ongeveer 16.00 uur. Na het ontschepen is het nog mogelijk in de kantine na te praten. Warme kleding wordt aanbevolen, evenals het meenemen van regenkleding en een pet. Geadviseerd wordt ook een tweede set kleding en zonnebrandcrème mee te nemen. Het dragen van een zwemvest, waar de organisatie voor zorgt, is verplicht.

Voor de zeildag wordt aan iedere deelnemer een bedrag van € 12,50 gevraagd. Deelnemers die vanwege hun beperking een begeleider nodig hebben, kunnen dat aangeven. Begeleiders dienen ook € 12,50 te betalen. Bij aankomst in het clubgebouw dient het inschrijfgeld te worden voldaan. Er is in het clubgebouw geen invalidentoilet. Opgave kan worden gedaan op de website van Team Sportservice (https://bit.ly/2W770Rs). Deelname is voor eigen risico. Wie nog vragen heeft kan zich per e-mail wenden tot Team Sportservice Den Helder (sverijzer@teamsportservice.nl) of bellen: tel. (0223) 684726.