• Adembenemend uitzicht over de tulpenvelden, vanuit de helikopter.

    Paula Seijbel

Met heli over de tulpen, een onvergetelijke ervaring

SLOOTDORP ,,Fantastisch! Onvergetelijk! Geweldig!" Dat waren de eerste reacties van de deelnemers van de helikopterrondvluchten over de bloeiende tulpenvelden van de Wieringermeer. Ook onze verslaggever Paula Seijbel vloog vanochtend mee. Dit is haar verslag.

De Tulpenexcursie, het bedrijf van Sandra Munster, verzorgt al tien jaar excursies en rondleidingen in en bij de tulpenkas van kwekerij Siem Munster. Dit jaar wordt voor het eerst de mogelijkheid geboden mensen vanuit de lucht te laten genieten van de kleurrijke strepen in het vlakke landschap. ,,Een probeersel en kijken of het aanslaat," lacht Sandra Munster.

Het initiatief kwam van Prince Helikopters. Zij organiseren al jaren rondvluchten vanaf het heliveld in Zierikzee, waar het bedrijf gevestigd is, of op locatie door het hele land. Er wordt gevlogen met een Enstrom 480, waarin iedere inzittende een prima uitzicht heeft. Kwekerij Munster heeft zeven hectare om hun bedrijf in bloei en nog drieëndertig hectare verderop in de polder. Genoeg te zien dus voor deelnemers.

In de vierpersoons helikopter stegen we loodrecht op en vanaf het eerste moment is het uitzicht over de Wieringermeer met zijn uitbundige bloeiende tulpenvelden onvergetelijk. Vanaf grote hoogte deze bloemenpracht te kunnen bewonderen is eigenlijk al genoeg reden om een tocht per helikopter te boeken. ,,Zo vanuit de lucht is het uitzicht magnifiek," vindt de enthousiaste Sandra Munster.

Het aantal deelnemers is voor haar niet leidend. ,,Ik vind het juist leuk en belangrijk dat we dit kunnen aanbieden voor mensen uit de regio en zeker ook voor onze buitenlandse gasten. Gezien de reacties op sociale media zijn deelnemers superenthousiast." Sandra hoopt dat na dit weekeinde door alle betrokken partijen positief op dit experiment kan worden teruggekeken. Maar gezien de reacties op de eerste vluchten komt dat zeker goed. ,,Ik hoop dat we volgend jaar deze rondvluchten weer kunnen aanbieden en touroperators erbij kunnen betrekken. In de periode van 20 maart tot 5 mei ontvangen wij namelijk jaarlijks op ons bedrijf tussen de vijf- en zesduizend bezoekers. Een weekend in het seizoen zou een deel van deze bezoekers mee kunnen gaan met een helikopterexcursie."

Naast dat de vlucht de mogelijkheid biedt om de tulpenvelden van bovenaf te bekijken, is vanuit de lucht gezien de omgeving ook fantastisch. Zo zagen we het eiland Texel, de Afsluitdijk, het gat in de dijk en Enkhuizen; kortom een onvergetelijke ervaring. Na de rondvlucht hebben deelnemers de mogelijkheid om foto's van zichzelf te maken in het tulpenveld bij Kwekerij Siem Munster. Dit gebeurt op eigen gelegenheid en is alleen mogelijk na een helikoptervlucht.

Tot en met 29 april is het nog mogelijk deze unieke ervaring te beleven. Volgens Sandra zijn er veel reserveringen geboekt maar nog wel plaatsen beschikbaar. Aanmelden is mogelijk via www.tulpenexcursie.nl., tabblad helikoptervluchten.