• Vertegenwoordigers van de zes lokale partners met Microsoft-directeuren Mike Miles en Emily Glastra en loco-burgemeester Mary van Gent.

    Henk Cornelissen

Microsoft doet meer dan 'iets' voor de gemeenschap

WIERINGERWERF ,,Microsoft doet wereldwijd graag iets terug voor de gemeenten waar het actief is," vertelt Emiliy Glastra, directeur 'public service' van Microsoft Nederland. Dat klinkt nogal bescheiden - en op de schaal waar de internetgigant actief is, zal het ook wel zo zijn - maar de bedragen variëren van 5000 tot 100.000 euro en zulke getallen betekenen hier veel meer dan 'iets'.

Het bedrijf, dat ten zuiden van Middenmeer een enorm complex bouwt op Agriport A7 - op een oppervlakte van 38 hectare - gaf woensdagmiddag, samen met de gemeente Hollands Kroon, in de Cultuurschuur de aftrap van een 'community empowerment program', een programma voor de ontwikkeling van de plaatselijke gemeenschap. Er werden cheques van verschillende grootte uitgereikt aan zes plaatselijke instellingen: de Lionsclub, Sport & Welzijn Wieringermeer, de Cultuurschuur, RSG Wiringherlant, onderwijskoepel Surplus en de Hollands Kroonse Uitdaging.

Meer bijzonderheden hierover in de Wieringer Courant van vrijdag 18 mei 2018 (ook als e-paper verkrijgbaar).