• Lisanne Huijs, Esther van der Schaaf, Leonie Spaansen, Silvia Mentz, Anja Kossen en Thea Kooij (vlnr) zijn de organisatoren.

    Henk Cornelissen

Nazomeren op het Groene Hart; duimen voor goed weer

HIPPOLYTUSHOEF Lisanne Huijs, Esther van der Schaaf, Leonie Spaansen, Silvia Mentz, Anja Kossen en Thea Kooij vormen een comité van zes middenstanders, die in Hippo weer wat leven in de brouwerij willen brengen. Komende zondag hebben zij hun eerste evenement: Nazomeren op het Groene Hart.

,,Hippo is een mooi dorp, waar te weinig leuke dingen gebeuren. Wij willen het hier weer laten bruisen,” aldus Lisanne. Hopelijk houden de weergoden zich een beetje in; het wordt herfstachtig, volgens de voorspellingen, met harde wind, maar het terrein ligt luw, dus kan het meevallen en hoeft het publiek de organisatoren niet in de steek te laten.

Het evenement duurt van 15.00 tot 21.00 uur. Op het Groene Hart wordt een markt opgesteld rond een terras, waar café De Kasteleen en Het Stamineeke voor drankjes zorgen en Smultaria zal er hamburgers verkopen. Voor de markt hebben zich al meer dan twintig kraamhouders aangemeld. Slagerij Ottens zorgt voor een mechanische rodeostier. Voor de kinderen komt er een springkussen; ook is er een snoepkraam met suikerspinnen. Voor de muziek zorgt het illustere duo The Showbusters.