• Sandor Doesburg, Robin Meilink en Bart de Kleine volgen de bewegingen van Flevo-aanvaller Hadib Noor.

    Ronald Dasbach

Nog even geen champagne voor Succes/De Kasteleen

HIPPOLYTUSHOEF De zaalvoetballers van ZVV Succes/De Kasteleen moeten hun kampioensfeest nog even uitstellen. Tegen het bezoekende Flevo uit Middenmeer kwamen de Wieringers niet verder dan 4-4. Succes verspeelde een voorsprong van 4-1. In de slotseconden kwam Flevo langszij.

In de volgepakte sporthal Wieringen aan de Belterlaan zou Succes bij winst kampioen zijn geworden. Het was de wedstrijd tussen de nummers 1 en 4 op de ranglijst van de KNVB 2e klasse A. Flevo viel niet te onderschatten, want eerder dit seizoen hadden de Middenmeerders met 2-1 gewonnen.

Succes begon slordig aan de wedstrijd. Het spel ging op en neer met aan beide kanten scoringskansen. Na een foutieve terugspeelbal van Succes kreeg Flevo een corner, waaruit de openingstreffer werd gescoord. Het was duidelijk dat Flevo er zin had. Even later wist Jop van den Esschert na een mooie actie de bal keihard in de kruisig te schieten, 1-1. Het spel bleef op en weer gaan. Maikel Hoekstra scoorde 2-1 en dat was ook de stand waarbij van speelhelft werd gewisseld.

De tweede helft gaf in het begin hetzelfde spelbeeld. De teams waren aan elkaar gewaagd. Toch was het Succes, dat door Van den Esschert wist te scoren, 3-1. Succes stond goed te verdedigen. Robin Meilink verrichte een paar goede bloktackles en Maikel Hoekstra scoorde de 4-1 uit een vrije trap. De wedstrijd leek gespeeld, maar Flevo kwam terug na een mooie aanval (4-2) en ging meer druk zetten, waardoor er ruimte voor Succes kwam. Een counter waarin twee spelers voor de doelman van Flevo verschenen, werd slecht uitgespeeld. Flevo scoorde zelfs de 4-3 na weer een prima aanval.

Met nog een minuut te spelen, raakte Succes in ondertal door een onnodige overtreding. Flevo wisselde de keeper voor een veldspeler om zo met twee man een overwicht teweeg te brengen. Dit leverde in de allerlaatste seconden van de wedstrijd de 4-4 op. De teleurstelling was groot bij Succes, dat op vrijdag 6 april aan een gelijkspel genoeg heeft om kampioen te worden. De Wieringers moeten dan naar FC Pellor 2 in Den Helder.