• Hanke Prijs
  • Hanke Prijs
  • Hanke Prijs

Omgewaaide boom verspert weg voor schoolgaande jeugd

HIPPOLYTUSHOEF Het zal niemand ontgaan zijn dat vannacht een pittige storm over het land raasde. Ook Hollands Kroon werd getroffen. Zoals in Hippolytushoef. Op de Koningin Julianalaan waaide een stevige boom om en raakte op de openbare weg. De weg die door talloze jongeren wordt gebruikt  om van het dorp naar school in Wieringerwerf te fietsen. "Wat is dat dan?", roept een jonge scholier vol ongeloof, als hij de boom over de weg ziet liggen. Gelukkig konden hij en zijn vriendje gebruik maken van het wandelpad dat door de bosschage aan de rechterkant loopt en zo hun weg naar school vervolgen. Ook stormschade aangetroffen? Meld het via de Fixi-app voor iOs en Android.

Op de lijn Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp en Slootdorp is er veel schade zichtbaar door omgevallen bomen en afgeknakte takken. De brandweer is de hele nacht in touw geweest om wegen weer vrij te maken van omgevallen bomen en om waterschades te beperken. Schade door blikseminslag (behalve in een aantal bomen) is in de Noordkop niet gemeld.

De onweersbuien gingen gepaard met zware windstoten, slagregens en soms hagel, waarbij in 't Veld zelfs sprake was van een windhoos.

In Krommenie werd melding gemaakt van hagelstenen zo groot als pingpongballen. In Velsen is een woningbrand geweest, dit zou veroorzaakt kunnen zijn door een blikseminslag. Er is vooralsnog geen melding gemaakt of mensen en dieren in de problemen zijn gekomen. 

Het wordt afgeraden om nu in de bossen te gaan wandelen. Dit kan gevaarlijk zijn. Op wegen waar niet veel verkeer rijdt liggen veel restanten van afgewaaide takken.