• Bevoorraden geeft last, maar een achterpad is duur.

    Henk Cornelissen

Onderzoek naar achterpad voor bevoorrading

WIERINGERWERF De meeste leden van de gemeenteraad vinden het maar niets, dat het aanleggen van een achterpad langs de winkels aan de Terpstraat voorlopig niet de voorkeur heeft van het gemeentebestuur. Velen willen dit idee op de agenda houden, al is het in de stedenbouwkundige uitwerking van het vlekkenplan voor de reconstructie van Wieringerwerf wat naar de achtergrond gedrukt. Het wordt gezien als een uitkomst van de overlast, die het winkelend publiek ondervindt van het laden en lossen van vrachtwagens aan de voorzijde van de winkels.

Maar er zit ook een andere kant aan. De bewoners van de Patrijsstraat, die opnieuw wordt ingericht, zullen er last van hebben, zei Sylvia Buczynski (PvdA) vorige week in de gemeenteraad. Bovendien zou het de gemeente veel geld gaan kosten, omdat er grond van Wooncompagnie voor moet worden aangekocht. Verwacht wordt dat de overlast van de bevoorrading van de supermarkten minder zal worden op die plek, als Lidl inderdaad - het is nog altijd niet definitief - naar 'locatie Cremers' vertrekt; dan is alleen Deen er nog maar.

Wethouder Theo Groot laat nu een onderzoek instellen naar de voor- en nadelen van het achterpad. Meer over dit dilemma in de Wieringer Courant/Wieringermeerbode van vrijdag 29 december 2017 (ook op e-paper).