• Eigen foto

Op de fiets voor de kerk

OOSTERLAND De Michaëlskerk is start- en eindpunt van een fietssponsortocht over Wieringen op zondag 2 september. "Deze tocht wordt georganiseerd om wegwijsborden langs de N99 te financieren die naar de Michaëlskerk verwijzen. Liefst op meerdere strategische punten," aldus John Jorna, bestuurslid van het Oecumenisch Centrum Michaëlskerk. Iedereen die wil, mag meedoen. Aanmelden kan via www.zininoosterland.nl of bij John Jorna, 0227-512104. Deelname kost 5 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers een rugzakje met wat foerage voor onderweg en bij terugkomst staan leden van het Wieringer Visbakpromotie Team klaar om de fietsers te trakteren op een gebakken visje.

Het is de bedoeling dat de deelnemers zelf op zoek gaan naar sponsors. Het sponsorgeld kan worden overgemaakt op de rekening van Behoud Oosterlander Kerk: NL 05 RABO 0303031069. John: "We hopen een bedrag van 2.000 euro bij elkaar te fietsen. Hiermee kunnen twee borden worden geplaatst, inclusief onderhoud voor tien jaar."

De deelnemers bepalen zelf de lengte van de route. John: "Ze krijgen een A4 met een plattegrond van Wieringen met daarop 10 knooppunten plus bijbehorende afbeeldingen. Knooppunt 1 bijvoorbeeld is de haven van Den Oever met een afbeelding van de vuurtoren. De fietser kan zelf kiezen hoe hij of zij naar die vuurtoren fietst, achter dijk langs, via de Molgerdijk of het boerenpad. Ook de volgorde van de knooppuntroute mag zelf bepaald worden. En zeg je na 7 knooppunten: ik houd het voor gezien, ik heb zin in een vissie, ook goed."

Starten kan tussen 10.30 en 11.30 uur. De maximale lengte van de fietstocht is 32 km. Voor deelnemers die van ver komen en geen fiets kunnen meenemen, stelt De Groot Recreatie een aantal fietsen beschikbaar.

John Jorna tot slot: "We hopen dat de weergoden ons die dag goed gezind zijn en dat er genoeg geld bij elkaar gefietst wordt om de borden te kunnen plaatsen. Zodat de aandacht van mensen die niet bekend zijn met de Michaëlskerk getrokken wordt en ze besluiten eens een kijkje te nemen in dit prachtige gebouw."