• Bij Vliegveld Middenmeer wordt op zaterdag 2 juni het jaarlijkse open huis gehouden.

    Vliegclub Wieringermeer

Open dag bij Vliegveld Middenmeer

MIDDENMEER Bij het Vliegveld Middenmeer aan de Flevoweg wordt aanstaande zaterdag de jaarlijkse open dag gehouden. Deze trekt iedere keer weer veel bezoekers. Geïnteresseerden in vliegtuigen en de vliegsport komen er van 10.00 tot 17.00 uur aan hun trekken en er zijn voldoende randactiviteiten om er op 2 juni een gezellig dagje uit met het hele gezin van te maken.

Bezoekers kunnen er getuige zijn van de verrichtingen van de vliegers met ultramoderne sportvliegtuigen, zogenaamde 'micro light aircraft'. Daarnaast zijn er diverse demonstraties van flight simulators. Verder verwacht de vliegclub een demonstratie van een heuse SAR-helikopter (search and rescue, zoeken en redden) van de Kustwacht in Den Helder. Vermoedelijk wordt het een 'hoist' uit een akker. Klap op de vuurpijl is het bezoek van een Sukhoi M26 Aerobatics-vliegtuig, een eenzitter van Russische makelij. Vanaf het deels overdekte terras van Brasserie Wings kan het publiek alles op zijn gemak voorbij zien komen. De vliegtuigen mogen ook van dichtbij worden bekeken. Voor de kleintjes wordt een springkussen opgesteld, opdat zij zich niet vervelen.

De entree is gratis. Het adres van Vliegveld Middenmeer is Flevoweg 1; het is gelegen naast de A7 tussen Middenmeer en Wieringerwerf. Voor degenen die per vliegtuig willen komen: er wordt zaterdag geen landingsgeld geheven en voor de piloten staat koffie met appeltaart klaar. Voor het landen wel eerst even contact opnemen met de luchthavenmeester.