• De Balgzandbrug is dicht in de nacht van woensdag op donderdag.

    Henk Cornelissen

Kooybrug en Balgzandbrug elk een nacht gesloten

HOLLANDS KROON Rijkswaterstaat voert deze week gedurende twee nachten onderhoud uit aan de bruggen in de N99. De Balgzandbrug is daarom in beide rijrichtingen gesloten in de nacht van woensdag op donderdag en de Kooybrug in de nacht van donderdag op vrijdag.

Weggebruikers dienen daarom rekening te houden met omleidingen, waardoor kun extra reistijd kan oplopen tot een halfuur. Lokaal verkeer wordt omgeleid met behulp van borden. De bruggen zullen alleen zijn afgesloten voor wegverkeer. De scheepvaart heeft er geen last van.

De afsluiting van de Balgzandbrug is van woensdagavond 23.59 uur tot donderdagochtend 05.00 uur en de afsluiting van de Kooybrug van donderdagavond 23.59 uur tot vrijdagochtend 05.00 uur. Het verkeer tussen Den Oever en Den Helder wordt tijdens deze werkzaamheden omgeleid over de A7 en dan via de Wieringerwerf en Middenmeer langs Schagen en De Stolpen. De parallelbaan blijft toegankelijk voor eventueel langskomende fietsers, bromfietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijnbussen en nood- en hulpdiensten, aldus Rijkswaterstaat.

De onderhoudswerkzaamheden betreffen het zogenaamde brugmeubilair. Cameramasten, bruglichten en slagboomkasten worden schoongemaakt, de draaiende delen van de bruggen worden gesmeerd en ook wordt de staat van de brugkleppen bekeken. Rond de bruggen wordt ook nog maaiwerk uitgevoerd.