• Koekla komt met Het Spookje.

    Koekla/Vikingschip

Poppentheater in het Vikingschip

[DEN OEVER] In het Vikingschip kunnen aanstaande zondag de wat jongere kinderen aan hun trekken komen. Het poppentheater Koekla brengt dan de voorstelling Het Spookje. Deze fantasierijke voorstelling is geïnspireerd op het sprookje Doornroosje van de gebroeders Grimm.

Poppenspeelster Christina Boukova weet als geen ander met haar poppen een verhaal tot leven te brengen. Dit draait om het jongetje Thijs, dat niet kan slapen doordat hij bang is in het donker. Je weet maar nooit wie of wat je in het donker tegenkomt, denkt hij. Dan ontmoet hij een spookje, dat helemaal niet eng blijkt te zijn. Ze worden vriendjes en samen gaan ze naar een grote kasteel. Daar ligt een klein meisje te slapen op een bed van rozen. Het lijkt wel zijn vriendinnetje Roosje te zijn. Maar waarom wil ze niet wakker worden?

Christina Boukova komt uit Odessa in Oekraïne en woont inmiddels twintig jaar in Nederland. Als tiener speelde ze in haar thuisland al voor het Staatspoppentheater en ze stamt uit een artistieke familie. In Oost-Europa is poppenspel een traditionele en nog altijd springlevende kunstvorm. Christina vormt het reizende poppentheater Koekla - dat is Russisch voor 'pop' - sinds 2000 samen met Gilian Dierdorp, een Amsterdammer met Indische wortels. Hij maakt decors en bedient de mengtafels voor licht en geluid. Er wordt ook gezongen en gedanst in het poppentheater.

De voorstelling van aanstaande zondag is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Ze begint om 15.00 uur en de entree kost € 7,50. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: www.vikingschip.nl of tel. 06-12055590.