• Brievenbussen: we maken er steeds minder gebruik van.

    PostNL

PostNL haalt 16 brievenbussen weg uit Hollands Kroon

HOLLANDS KROON PostNL past vanaf 23 februari in de gemeente Hollands Kroon het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties, zoals die voor ouderen, advies uit mogen brengen op de plannen in hun gemeente. Gezamenlijk is bekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

In de gemeente Hollands Kroon blijven 40 brievenbussen staan en verdwijnen er 16. De aanpassingen moeten op 23 maart zijn gedaan. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op de website postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

De brievenbussen die gaan verdwijnen zijn:

Wieringerwerf: Terpstraat, De Stek.

Middenmeer: Zeeaster.

Hippolytushoef: De Weel.

Den Oever: Voorstraat.

Westerland: Westerlanderweg.

Anna Paulowna: Molenkolk, Karekietstraat.

Wieringerwaard: Nieuwesluis.

Kolhorn: Westfriesedijk.

Nieuwe Niedorp: De Veert, Oudeweg, Zwagermanstraat.

Oude Niedorp: Verlaat.

Lutjewinkel: Weereweg.

't Veld: Dreeflaan.