• Een van de creatieve uitingen.

    Gea Hamming

Puntjes op de i in brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF De laatste hand leggen aan de eigen gemaakte kerstdecoraties of de warme sjaal, muts en sokken, dat kan woensdag 20 december in het brei- en haakcafé in Hippolytushoef.

Gerdien Ottens, Alie Kool en Jeannette Renooij sluiten een succesvol jaar af. Er wordt creatief afscheid genomen van de winter om vervolgens op woensdag 17 januari het café weer te openen met leuke voorjaars- en zomerideeën. De drie vrouwen kijken terug op een prachtig jaar met veel creativiteit, bezoekers en een mooie tentoonstelling tijdens Halloweenmarkt in de Hippolytuskerk.

,,Wij vinden het ontzettend leuk om te organiseren, vooral omdat er zoveel vrouwen komen. Kunnen breien of haken is niet nodig, er is altijd iemand die je op weg kan helpen", vertelt Gerdien Ottens. "Het enige dat je mee moet nemen is het materiaal, handwerkboeken hebben we voldoende. Hedendaagse boeken met simpele tot moeilijke patronen, er staat voor iedereen wel iets in. In januari kijken we weer uit naar het voorjaar, ook daar zijn zoveel leuke dingen voor te maken, denk bijvoorbeeld aan de paasdagen," vult Jeannette Renooij aan.

Het drietal is heel erg enthousiast over de afgelopen periode in het brei- en haakcafé en kijken alweer uit naar het moment dat ze opnieuw creatief aan de slag kunnen in het Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg. ,,We denken er veel over na en nieuwe ideeën komen spontaan naar boven. Dat is een van de leuke dingen van dit 'vak'. En daarbij vinden we het leuk, dat zoveel vrouwen het Brei- en Haakcafé weten te vinden. En je hoort overal dat breien en haken erg populair is."

Ook in 2018 gaat het Brei- en Haakcafé dus door. In het nieuwe jaar is het eerste samenzijn op 17 januari van 09.30 tot 11.30 uur. De kosten van deelname bedragen vijf euro per persoon; dit is inclusief koffie of thee. Voor nieuwe deelnemers is reserveren niet noodzakelijk maar het heeft wel de voorkeur. Reserveren kan per e-mail alie.kool@hotmail.com of tel. (0227) 593043, dan wel 06-14989938.