• Van links naar rechts Leo Douma (1e), Miel de Block (2e), Jan Groot (voorzitter) en Jo Visser (3e).

Razend spannende kaartcompetitie Lelypark

WIERINGERWERF Kaartclub Lelypark, in 2011 opgericht door twee bewoners van het gelijknamige zorgcentrum, bloeit als nooit te voren. Momenteel zijn er 36 leden. Elke woensdagmiddag komen ze bijeen in de Tuinkamer van Lelypark. Het is een heerlijke club, met afgewisseld spanning en gezelligheid. Alles verloopt in harmonieuze sfeer en zonder mes op tafel.

Na een heel jaar competitie spelen, werd woensdag de uitslag bekend gemaakt. Het was razend spannend. Op een meterslange tafel stonden de prijzen, smakelijk en keurig in het gelid, uitgestald. De deelnemers waren extra vroeg naar het zorgcentrum gekomen om stiekem alvast een keuze te maken uit het grote aanbod aan kerstlekkers. Alles was zorgvuldig ingekocht door commissievoorzitter Jan Groot, nadat hij eerst alle folders van de plaatselijke middenstand minutieus had uitgeplozen. Na het spelen van twee potjes – om de spanning nog even op te voeren – kwam de prijsuitreiking. Eerste werd Leo Douma, gevolgd door Miel de Block en Jo Visser. Eerste vrouw, op de zevende plaats, was Alie Visser. De marsenprijs – een pakket Mars-repen – ging naar Albert Wittink, met een score van 45 marsen. Voor de zeven invallers waren er pakken koffie.

De vijf klaverjassers die momenteel in Wieringerwaard verblijven, kregen daar al eerder hun prijzen uitgereikt. De drie commissieleden gingen bij hen op bezoek. Ook daar werden eerst twee potjes gekaart, voordat de prijzen werden overhandigd. In het bestuur neemt Ruud Holzmann wegens drukke bezigheden afscheid. Zijn plaats wordt ingenomen door Nel Bos.

De nieuwe competitie begint op woensdag 11 januari om 14.00 uur. Ondanks de verbouwing van Lelypark gaat het kaarten gewoon door in de Tuinkamer aldaar. Iedereen die kan klaverjassen, ook van buiten het zorgcentrum, is welkom.